logo

50 יום לבחירות: חלון ההעברות הפוליטי נסגר - היומיים הקרובים יכריעו את המערכה

1296

חלון ההעברות בפוליטיקה הישראלית הולך ונסגר. היומיים הקרובים צפויים להיות מהמשמעותיים ביותר עד הבחירות, ויקבעו במידה רבה כיצד תיראה המפה הפוליטית במערכת הבחירות לכנסת ה-26. בימין, הלחץ על וינטר לחיבורים של הרגע האחרון נמשך, כשבליכוד עדיין דנים על שריונים

אבי סולומון
אבי סולומוןעודכן לאחרונה 07/09/2026 - 08:37
משאל בחירות לקראת בחירות 2026 בשוק מחנה יהודה, 13 באוגוסט 2026צילום: רוני כנפו

הגשת הרשימות בועדת הבחירות המרכזית במשכן הכנסת תחל היום (שני), בשעה 13:00 בצהריים. היא תימשך עד מחר, ותיסגר בשעה 22:00 בלילה.

לאחר התזוזות האחרונות בין הגושים, הדחת משה גפני מדגל התורה וחבירת חילי טרופר לאופוזיציה, ההערכה במערכת הפוליטית היא כי נכון לעכשיו לא צפוי מפץ גדול של איחוד באופוזיציה בין נפתלי בנט לגדי איזנקוט. עם זאת, במערכת לא שוללים התפתחויות אחרות של הרגע האחרון, כאשר הלחץ לסגור חיבורים ולהימנע מבזבוז קולות גובר ככל שמתקרבים למועד האחרון להגשת הרשימות.

אייזנקוט 
בנימין נתניהו
הגשת הרשימות מתחילה היום. שני מועמדים העיקריים לראשות הממשלה, נתניהו ואיזנקוט צילום: עיבוד תמונה, ראובן קסטרו, פלאש90 יונתן זינדל

בימין, הלחץ על עופר וינטר נמשך במלוא העוצמה. בסביבתו של יו"ר "עמך ישראל" מעוניינים להגיש את הרשימה כבר היום, במהלך שנועד להבהיר כי מבחינתו הרשימה עומדת בפני עצמה, ולנטרל את הלחצים לחיבור או לשינויים של הרגע האחרון. במקביל, האפשרות לחיבור עם ירון זליכה ירדה מהפרק, לאחר שהאחרון התאחד אמש עם יועז הנדל.

גם בליכוד נמשכת הדרמה סביב השריונים. לאחר הסירובים להצעות השריון, במפלגה דחו למחר את ההצבעה במרכז הליכוד על השריונים, ולא שוללים שינויים במקומות שיוקצו למועמדים.

עופר וינטר, השקת מפלגת "עמך ישראל", 25 באוגוסט 2026
הלחץ לחיבורים נמשך. עופר וינטר צילום: ראובן קסטרו

במקביל, בני גנץ מנסה לגבש מחדש את רשימת "כחול לבן". כפי שפורסם בוואלה, בין השמות שנבחנים נמצאים דדי שמחי, שכבר הודיע כי לא יתמודד, עורכת הדין שבות רענן, ממובילות המאבק לגיוס חרדים, ח"כ יולי אדלשטיין ורועי קונקול, יועצו לשעבר של יאיר לפיד.

לאחר עזיבת חילי טרופר, והצטרפותו למפלגת "ישר!" בראשות איזנקוט אמש, יו"ר המילואימניקים, יועז הנדל, הודיע במסיבת עיתונאים על איחוד עם יו"ר המפלגה הכלכלית, פרופ' ירון זליכה, ועל ריצה משותפת. לדברי זליכה מדובר בחיבור טכני בלבד.

אמש פורסמו הרשימות הסופיות של מפלגת "ביחד" בראשות נפתלי בנט ויאיר לפיד, וכן של מפלגת "ישראל ביתנו" של אביגדור ליברמן. את מירב תשומת הלב תפסה קרן טרנר, מנכ"לית משרדי התחבורה והאוצר לשעבר, כששובצה למקום השלישי ברשימתו של בנט.

בני גנץ, סרי ושלזינגר, 27 באוגוסט 2026
עדיין מנסה לגבש את רשימת "כחול לבן" החדשה. בני גנץ צילום: ראובן קסטרו

הגשת הרשימות תסתיים מחר בשעה 22:00, ולאחריה ייסגר למעשה אחד מחלונות ההזדמנויות המרכזיים לשינויים במפת המפלגות. משם, מערכת הבחירות תצא לקרב האמיתי - כשהרשימות כבר סגורות והמאבק יעבור מהחיבורים והשריונים למאבק על הקולות.

עוד באותו נושא: