logo

מנכ"ל ועדת הבחירות: "יגרמו לציבור לחשוב שמשהו לא תקין כדי ליצור אנרכיה"

235

בראיון לגל"צ, מ"מ מנכ"ל ועדת הבחירות המרכזית עו"ד דין ליבנה, דחה את הטענות נגד הוועדה והעומדים בראשה, ומזהיר כי ערעור על אמינות הליך הבחירות עלול לפגוע באמון הציבור ולהוביל ל"אנרכיה ואי אמון במוסדות הנבחרים"

מערכת וואלה חדשותעודכן לאחרונה 30/07/2026 - 11:56
הצהרותיהם של נשיא המדינה, יו״ר ועדת הבחירות המרכזית וראש השב״כצילום: צלם: אסי איוס, מקליט: גדעון ארנולד

מ"מ מנכ"ל ועדת הבחירות המרכזית, עו"ד דין ליבנה, התייחס בתוכניתה של אילנה דיין בגל"צ, לטענות המופנות כלפי הוועדה מצד גורמים בקואליציה, והזהיר מפני ניסיונות לערער את אמון הציבור בתוצאות הבחירות. לדבריו, הסכנה אינה זיוף הקולות עצמם, אלא יצירת תחושה ציבורית כוזבת שהבחירות אינן תקינות.

כשדיין התייחסה לנושא בראיון עימו: "אי אפשר לזייף תוצאות בחירות בישראל, אבל אפשר לגרום לנו לחשוב שהן זויפו", השיב לה ליבנה בהסכמה. "בדיוק. וזה אחד מהחששות המהותיים שיש לנו. ניסיונות, בעיקר של גורמים זרים, לגרום לדה-לגיטימציה של המוסדות בבחירות ושל המוסדות בישראל בכלל, ובמוסד שעורך את הבחירות בפרט. לגרום לאנשים לחשוב שמשהו לא תקין, למרות שהכל תקין, כדי ליצור אנרכיה, כדי ליצור פילוג, כדי לפורר את הדמוקרטיה שלנו".

עוד באותו נושא: