logo

איראן מתקפלת? גורם איראני: "נפסיק את התקיפות אם וושינגטון יפסיקו גם"

165

גורם איראני אמר לרויטרס כי טהרן תפסיק את תקיפותיה אם וושינגטון תמשיך לעצור את התקיפות, אך הבהיר כי החלטת טראמפ מעוררת ספקות. במקביל דווח כי איראן מוכנה לחדש את המו"מ, תחילה על מצר הורמוז ובהמשך על הנכסים המוקפאים והגרעין

עידן קוולר
ליה ויין
עידן קוולר,ליה וייןעודכן לאחרונה 26/07/2026 - 17:51
תקיפות איראניות בכווית, 18 ביולי 2026צילום: איה דהן

גורם איראני אמר היום (ראשון) לרויטרס כי איראן תפסיק את תקיפותיה אם וושינגטון תמשיך לעצור את התקיפות. עם זאת, לדבריו, החלטתו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ לעצור את התקיפות "מעוררת יותר ספקות מאשר אופטימיות" - וזאת, כי הם "סבורים שהפסקת התקיפות מצד ארה"ב היא טקטית ולא אמיתית".

במקביל לכך, שגריר ארה"ב באו"ם מייק וולץ אמר לערוץ פוקס כי טראמפ מותיר מרחב מסוים לשיחות עם איראן. לדברי וולץ, הנשיא האמריקני בלם בין היתר את התקיפות היומיות על עיר הנמל בנדר עבאס, על מנת להעניק הזדמנות נוספת לדיפלומטיה.

בד בבד, מקור בכיר מסר לערוץ הסעודי אל-חדת' כי איראן הודיעה לגורמים בפקיסטן שלא פרשה מהמשא ומתן עם ארצות הברית, אלא רק השעתה אותו. לדבריו, טהרן הבהירה כי היא מוכנה לחדש את השיחות בז'נבה, בדוחא או באסלאמאבאד.

המקור הוסיף כי איראן מעוניינת בהמשך המשא ומתן בהתאם למזכר ההבנות. לדבריו, טהרן דורשת לחדש תחילה את השיחות בנושא מצר הורמוז, לאחר מכן לדון בשחרור הנכסים המוקפאים, ורק בהמשך לעסוק בסוגיית הגרעין.

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ צילום: רויטרס, איתי צורק

ההתפחתויתו הללו מגיעות על רקע הדיווח ב"ניו יורק טיימס", לפיו בכירי ממשל טראמפ החליטו לפי שעה שלא להרחיב באופן משמעותי את המערכה הצבאית נגד איראן - זאת, במקביל להודעה של פיקוד המרכז האמריקני (סנטקום) לפיה המצור הימי במצר הורמוז עודנו בתוקף, תוך סיכומו עד כה.

על פי הדיווח של ה"ניו יורק טיימס", ההחלטה התקבלה בתום דיון שקיים נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ ביום שישי עם יועציו הבכירים וחברי קבינט - כשבמהלכו הוצגו בפניו הסיכונים הכרוכים בחידוש מבצעי לחימה רחבי היקף.

לפי גורמים שלקחו חלק בדיונים ומעורים בנושא, אחד השיקולים המרכזיים שעמדו לנגד עיניהם הוא החשש מהידלדלות מסוכנת של מלאי מיירטי הפטריוט, ואמצעי ההגנה האווירית האחרים של הצבא האמריקני במזרח התיכון.

עוד נטען כי לצד השיקול הצבאי, בכירי הממשל מודאגים גם מהאפשרות שהרחבת הלחימה תוביל למלחמה אזורית רחבה יותר, תפגע בבעלות הברית של וושינגטון במפרץ, תחריף את משבר האנרגיה העולמי ותוביל לגלי פליטים.

עדיין מתלבטים ? ענו על השאלון וגלו איזו מפלגה הכי קרובה לדעותיי

עוד באותו נושא: