logo

השירות המטאורולוגי מזהיר: גל חום משמעותי ראשון לקיץ הנוכחי

אחרי תקופה ממושכת של מזג אוויר נוח יחסית לעונה, צפויה התחממות ניכרת בסוף השבוע ובמחצית הראשונה של השבוע הבא. בהרים ובפנים הארץ יהיה חם מהרגיל עד שרבי, במישור החוף יהיה לח ודביק, ובאזורים רבים ישררו עומסי חום כבדים

יואב איתיאל
יואב איתיאלעודכן לאחרונה 16/07/2026 - 16:10
עומסי חום כבדים ברחבי הארץצילום: רוני כנפו, עריכה: ניר חן

אחרי תקופה ממושכת של מזג אוויר נוח יחסית לעונה, בסוף השבוע, אך בעיקר במחצית הראשונה של שבוע הבא, תורגש התחממות והכבדה בעומסי החום, ומזג האוויר יעשה חם מהרגיל עד שרבי בהרים והפנים הארץ והביל במישור החוף. באזורים רבים ישררו עומסי חום כבדים.

חוף ים
חוף ים צילום: ראובן קסטרו

כרגע לא נראה סיום לגל החום הקרב, ומנהל השירות המטאורולוגי, ד"ר עמיר גבעתי, צופה כי הוא יישאר איתנו בשבוע הבא, בעוצמות משתנות. זאת, אחרי מזג האוויר הנוח השבוע, גל החום צפוי להגיע ביום ראשון ולהימשך בשבוע הבא.

הטמפרטורות הגבוהות יאפיינו את כל אזור הים התיכון ודרום אירופה בימים הקרובים, אך במערב ומרכז אירופה גל החום יפנה את מקומו בשבוע הבא לטמפרטורות נוחות יותר ואפילו לגשם.

עוד באותו נושא: