logo

אם החטוף נגד בן גביר: "הוא התגאה בטירפוד העסקה"

19

כ-70 מפגינים הגיעו לכנס הבחירות של בן גביר בלהבים. ד"ר מעיין שרמן, אמו של החטוף החלל רון שרמן, תקפה את השר בחריפות והחזיקה ביצים בידה. בעקבות המחאה, בן גביר נכנס לכנס בדרך צדדית

יניר יגנה
יניר יגנה21/10/2026 - 06:00
ד"ר מעיין שרמן, אמו של החטוף החלל רון שרמן, מפגינה נגד השר איתמר בן גביר במהלך כנס הבחירות בלהביםצילום: יניר יגנה

כ-70 מפגינים הגיעו אמש (שלישי) לכנס בחירות של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר ביישוב להבים שבדרום. בין המפגינים הייתה ד"ר מעיין שרמן, אמו של החטוף החלל רון שרמן, שהחזיקה ביצים בידה ותקפה בחריפות את השר בשל התנגדותו לעסקאות החטופים.

"שר הטיקטוק המשתמט, השר העבריין הזה, הוא אחד מהאידיוטים שיושבים בממשלה הזאת. הם הקריבו את החטופים", אמרה שרמן במהלך ההפגנה. היא הוסיפה: "השר לביטחון פנים בתחת שלי, הוא חלאה שהתגאה בטירפוד עסקת החטופים".

שרמן אף הטיחה בבן גביר: "רון מת בשבי בגלל בן גביר, הוא שר בן זונה". במהלך המחאה החזיקה בידיה ביצים, אך מהמידע שנמסר לא עולה כי השליכה אותן לעבר השר.

על רקע ההפגנה, בן גביר הגיע לכנס בדרך צדדית, לאחר שעל פי הדיווח כוחות הביטחון הורו לשיירתו שלא להיכנס דרך הכניסה הראשית. הכנס התקיים בהשתתפות עשרות מתושבי היישוב.

ד"ר מעיין שרמן, אמו של החטוף החלל רון שרמן, מפגינה נגד השר איתמר בן גביר במהלך כנס הבחירות בלהבים
ד"ר מעיין שרמן, אמו של החטוף החלל רון שרמן, מפגינה נגד השר איתמר בן גביר במהלך כנס הבחירות בלהבים צילום: יניר יגנה

המחאה נגד בן גביר החלה עוד לפני הגעתו ללהבים. ביום ראשון פרסמה שרמן פוסט ברשתות החברתיות שבו תקפה את הכוונה לקיים כנס של מפלגת עוצמה יהודית ביישוב. בין היתר כתבה: "מתלבטת איזו קבלת פנים לערוך לו. תנו לי הצעות". בהמשך הוסיפה: "אני עדיין מאמינה שמישהו יסביר לנבלה למה ללהבים הוא לא יכול להיכנס".

לקראת הכנס הבהירה המועצה המקומית להבים כי היא מקפידה על ניטרליות פוליטית, וכי לאחר בחינת הסוגיה בידי היועץ המשפטי של המועצה, לא ניתן למנוע מגורם פוליטי העומד בתנאים שנקבעו להשתמש במבנה ציבור בשל זהותו או עמדותיו. במועצה הדגישו כי קיום הכנס אינו מהווה חסות או תמיכה במפלגת עוצמה יהודית, וכי השימוש במבני ציבור מתאפשר לכל הגורמים הפוליטיים בתנאים שווים.

עוד באותו נושא: