עימות בין מפלגת "המילואימניקים והכלכלית" בראשות יועז הנדל וירון זליכה, לבין מפלגת "עמך ישראל" בראשות עופר וינטר, סביב האפשרות לחתום על הסכם עודפים לקראת הבחירות. הנדל וזליכה טוענים כי אמש (חמישי) התקבלה פנייה מטעם וינטר לחתימה על ההסכם, אך ללא הסכמה לתנאי שהציבו - התחייבות להצטרף לממשלה ציונית בלבד. זאת, בזמן שמטעם וינטר נמסרה הכחשה בתוקף כי נעשתה פנייה כזו.
בשבוע שעבר קרא הנדל לווינטר להצטרף למה שהגדיר "הגוש השלישי", לחתום על הסכם עודפים ולהקים יחד גוש חוסם לממשלות עם מפלגות שאינן ציוניות. כעת, לטענת המילואימניקים והכלכלית, לאחר שהתקבלה פנייה מטעם וינטר, הוחלט שלא לחתום על ההסכם כל עוד מפלגתו אינה מתחייבת שלא לשבת בממשלה עם מפלגות חרדיות או ערביות.

"הנדל שעבר 8 מפלגות בעשור לא יטיף מוסר לאנשים"
מטעם מפלגת המילואימניקים והכלכלית נמסר: "אנחנו רואים בוינטר איש ראוי ושותף פוטנציאלי. אך כל עוד אינו מתחייב לשבת רק בממשלה ציונית - לא נשים את המצביעים שלנו בסיכונים שקולותיהם ילכו לגוש החרדי של נתניהו עם המפלגות החרדיות. אנחנו קוראים שוב לוינטר, נותרו שעתיים לחתום הסכם עודפים - תבחר בברית עם המילואימניקים במקום בברית עם המפלגות החרדיות".
מנגד, במפלגת עמך ישראל דחו את הדברים והכחישו כי נעשתה פנייה מטעמם. "לא בוצעה שום פניה אל מפלגת המילואימניקים מטעם עמך ישראל", נמסר מהמפלגה.
בהמשך תקפו בעמך ישראל את הנדל ואת זליכה: "יועז הנדל שעבר 8 מפלגות בעשור האחרון והקים ממשלה עם מנסור עבאס וירון זליכה שהינו תומך מרצ, לא יטיפו מוסר לאנשים חדשים שבאים להעיף את הפוליטיקה הישנה והבזויה. הם הקימו ממשלה פעם אחת עם מנסור עבאס והם יעשו זאת שוב".

"ספין הזוי ושקרי של הפוליטיקה הישנה"
עוד נמסר מטעם המפלגה: "עוד ספין הזוי ושקרי של הפוליטיקה הישנה - שאותה באנו לשנות, וממילא הם לא יעברו את אחוז החסימה. קול לזליכה הוא קול ליאיר גולן. רק הצבעה לעמך ישראל מבטיחה הקמת ממשלת ימין, אבל ימין שמשרת ומכריע את האויבים".
העימות מתרחש ביום האחרון לחתימה על הסכמי עודפים לקראת הבחירות, כששתי המפלגות טרם הודיעו על הסכם ביניהן.