logo

המדינה תובעת יותר ממיליון שקל מקצין שהורשע בעבירות מין בפקודותיו

22

תביעה אזרחית תקדימית נגד סרן לשעבר אופיר מנחם, שהורשע בעבירות מין בשתי חיילות ששירתו תחתיו. המדינה דורשת ממנו להשיב יותר ממיליון שקל בגין תגמולים ששולמו לנפגעות ושצפויים להשתלם להן בעתיד

אלי אשכנזי
אלי אשכנזי12/10/2026 - 09:40
חייל ישראלי
חייל ישראליצילום: ShutterStock, DELBO ANDREA

פרקליטות המדינה הגישה לבית משפט השלום בנצרת תביעה אזרחית תקדימית בשם משרד הביטחון נגד אופיר מנחם, סרן לשעבר בצה"ל שהורשע בעבירות מין בשתי פקודותיו בעת ששימש כמפקד פלוגה מבצעית. המדינה דורשת לחייב אותו להשיב לקופה הציבורית יותר ממיליון שקלים, בגין תגמולים ששולמו לנפגעות ושצפויים להשתלם להן בעתיד.

מדובר בתביעת שיפוי והשבה ראשונה מסוגה, שמטרתה להטיל על מנחם את העלות הכלכלית שנגרמה למדינה בעקבות מעשיו. התביעה הוגשה באמצעות עורכות הדין פנינית נוה, לי-עד לוי גבאי וד"ר אבישג פומרנץ מפרקליטות מחוז צפון (אזרחי), בליווי היחידה לאכיפה אזרחית בפרקליטות המדינה.

בכתב התביעה נכתב כי מנחם "ניצל את יחסי המרות בינו לבין פקודותיו, והפר את חובת האמון אותה הוא חב לפקודותיו ואת אמון הציבור בצה"ל - וכל זאת כדי לספק את צרכיו המיניים".

בפרקליטות הדגישו כי מתוקף תפקידו כמפקד חלה על מנחם חובת זהירות ואמון מוגברת, וכי הוא הפר אותה תוך ניצול דרגתו וסמכותו.

חייל ישראלי
בכתב התביעה נכתב כי מנחם "ניצל את יחסי המרות בינו לבין פקודותיו (אילוסטרציה) צילום: ShutterStock, DELBO ANDREA

הורשע בעבירות מין ונידון ל-18 חודשי מאסר

במישור הפלילי הורשע מנחם, על פי הודאתו, בעבירות מין, בהטרדה מינית תוך ניצול יחסי מרות ובהתנהגות שאינה הולמת. לאחר הליך ערעור נגזרו עליו 18 חודשי מאסר בפועל, והוא הורד לדרגת טוראי.

התביעה האזרחית נשענת על ההרשעה ועל הקביעות בהליך הפלילי, ומבקשת לחייב את מנחם לשאת באחריות הכספית לנזקים שנגרמו בעקבות מעשיו.

בפרקליטות הבהירו כי המדינה רשאית להיכנס בנעלי הנפגעות לצורך הליך ההשבה, ולדרוש מהנתבע להחזיר את הכספים ששולמו להן מכספי הציבור.

"באישום הפלילי ובתביעה זו יש כדי להלום את החומרה היתרה הגלומה בעבירות המין, אשר מציבות סכנה ממשית וישירה לחיי אדם ואף עלולות להוביל לפגיעות של ממש בגוף ובנפש", נכתב בתביעה.

כעת תידון התביעה בבית משפט השלום בנצרת, והמדינה תבקש להשית על הקצין לשעבר את העלויות הכספיות הנובעות מהתגמולים ששולמו לנפגעות ושישולמו להן בעתיד.

עוד באותו נושא: