logo

גנים ציבוריים ביפו עלו באש: שלושה נערים חשודים בהצתה | תיעוד

7

כמה גנים ציבוריים ביפו הוצתו, ושלושה נערים בני 15-17 נעצרו בחשד למעורבות. דנה הבחינה בשריפה כשאספה את בנותיה מבית הספר, וסיפרה לוואלה: "פחד אלוהים להסתובב כאן ברחובות". החשודים מכחישים את המיוחס להם

הודיה רן
הודיה רן08/10/2026 - 10:59
שלושה נערים חשודים בהצתה של גנים ציבוריים ביפוצילום: דוברות משטרת ישראל, מערכת וואלה

שלושה נערים בני 15 עד 17 נעצרו אמש (חמישי) בחשד למעורבות בכמה הצתות וניסיונות הצתה בגנים ציבוריים ביפו. שניים מהם אותרו כשהם רכובים על קורקינט חשמלי, שעל פי החשד שימש אותם בעת ביצוע המעשים. המשטרה תבקש הבוקר להאריך את מעצרם בבית משפט השלום בתל אביב. החשודים, נערים מהמגזר הערבי, הכחישו בחקירתם את המיוחס להם.

הדיווחים על השריפות התקבלו אמש במוקד 100. שוטרי תחנת יפו במרחב איילון הגיעו לכמה זירות, אספו ממצאים ופתחו בסריקות ובפעולות חקירה לאיתור החשודים. על פי החשד, ההצתות וניסיונות ההצתה בוצעו במכוון.

דנה, תושבת יפו, סיפרה לוואלה כי הבחינה באחת השריפות כשאספה את בנותיה מבית הספר. "אתמול אספתי בדיוק את הבנות שלי מהבית ספר ופתאום ראיתי שריפה זה היה ממש מפחיד, עלו לי מחשבות רעות כי אנחנו גם היינו ביום של 7 באוקטובר", אמרה.

שלושה נערים חשודים בהצתה של גנים ציבוריים ביפו

צילום: דוברות משטרת ישראל, מערכת וואלה

לדבריה, האירוע מצטרף לתחושת הפחד שלה בעיר: "בלתי אפשרי לחיות ביפו, אם זה לא יריות, זה פיגוע, אם זה לא פיגוע אז מפוצצים מישהו במטען, ועכשיו משהו חדש התחילו לשרוף לנו גינות, זה פחד אלוהים להסתובב כאן ברחובות".

במהלך הסריקות בשעות הערב איתרו סיירי סל"ע של עיריית תל אביב-יפו שניים מהחשודים על קורקינט חשמלי. בהמשך איתרו שוטרי תחנת יפו, בשיתוף לוחמי יס"מ תל אביב, את החשוד השלישי. השלושה נעצרו והועברו לחקירה בתחנה, ובהתאם לממצאים תבקש המשטרה להאריך את מעצרם.

עוד באותו נושא: