ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס היום (רביעי) לראשונה לאירוע החמור בטיסה מדובאי לישראל, שנחתה לבסוף בטבוק שבסעודיה. נתניהו אמר כי אחד הטייסים דקר את הטייס השני, אך הסתייג באשר לכוונתו ואמר כי "ככל הנראה הוא ניסה לרסק את המטוס על יושביו".
"אזרחי ישראל, הבוקר היה אירוע ביטחוני חמור ביותר בטיסה מדובאי לישראל. כמעט כל הנוסעים בטיסה היו ישראלים", אמר נתניהו. "במהלך הטיסה, כשהם התקרבו לארץ, אחד הטייסים דקר את הטייס השני, וככל הנראה הוא ניסה לרסק את המטוס על יושביו".
ההסתייגות בדברי נתניהו משמעותית: בשלב זה טרם נקבע באופן סופי מה היה המניע של הטייס ומה הייתה כוונתו. מוקדם יותר היום אף העריכו במערכת הביטחון כי לא מדובר באירוע חטיפה, ובאותה עת נבדק חשש לאירוע אלימות בתוך המטוס.
נתניהו סיפר כי שוחח עם אחד הנוסעים הישראלים שהיה על המטוס. "הוא סיפר לי שהמטוס נכנס לסחרור והחל לצלול. הוא סיפר לי שבדרך לא דרך הוא הצליח לפרוץ לתא הטייס עם אחד מאנשי הצוות, ושיחד נטרלו את הטייס הדוקר בעודו מנסה לחבל במערכות המטוס".

לדברי ראש הממשלה, איש צוות אוויר נוסף שהיה במטוס נכנס לתא הטייס והצליח לייצב אותו. "אני מצדיע לגיבורים האלה שגילו תושייה ואומץ לב יוצא דופן", אמר. "הם הצילו חיים רבים, הם מנעו אסון כבד".
עדויות נוסעים מהטיסה תיארו גם הן את הצלילה הפתאומית ואת המאבק בתא הטייס. אחד הנוסעים הישראלים סיפר לוואלה כי הוא עדיין בטראומה מהאירוע, והוסיף כי להבנתו נוסעים סייעו להשתלט על הטייס עד לנחיתה.
המטוס נחת בשלום בנמל התעופה בטבוק שבסעודיה, וכל הנוסעים יצאו מכלל סכנה. לדברי נתניהו, הטייס החשוד נעצר ונחקר בידי הרשויות הסעודיות.
"אנחנו מקיימים קשר רצוף עם השלטונות הרלוונטיים כדי להבטיח את המשך שלומם של הנוסעים, וכדי להבטיח את השבתם הבטוחה ארצה", אמר ראש הממשלה.
נתניהו הודיע גם כי בעקבות האירוע הורה למערכת הביטחון להיערך לאפשרות של איומים נוספים. "הנחיתי את מערכות הביטחון להיערך מול איומים פוטנציאליים נוספים", אמר. "אנחנו מקיימים הערכות מצב שוטפות, ואנחנו נעדכן אתכם בהתאם להתפתחויות".