logo

עשרות שועלים מסתובבים ביישובי העוטף: "נכנסים לבתים ולגני המשחקים"

3

תושבים בעוטף עזה מדווחים על עשרות שועלים שמסתובבים בלילות ברחובות, נכנסים לגינות ומגיעים לגני משחקים. "יש פה כמות מטורפת של שועלים, מישהו חייב לטפל בזה". ברקע: החשש מכלבת ותופעת בעלי החיים המשוטטים

יניר יגנה
יניר יגנה29/09/2026 - 13:23
כלבים משוטטים טרפו למוות 7 איילים בפינת החי בקיבוץ מגן, 1.4.24 צילום: דמיאן מקיץ ואוהד דרזמן

תושבים בכמה מיישובי עוטף עזה מדווחים כי בחודשים האחרונים עשרות שועלים מגיעים לתוך היישובים, מסתובבים בסמוך לבתים ובגני משחקים ומעוררים חשש בקרב התושבים, ובייחוד בקרב ילדים.

"הבעיה היא שמאז המלחמה, כשנפרצו הגבולות ולא היו גדרות, נהרסו מרחבי המחיה של החיות. אז החלו להגיע חולדות, ובשנה וחצי האחרונות התפתחה גם תופעת השועלים", סיפר יובל, תושב אחד מיישובי העוטף.

לדבריו, "יש פה כמות מטורפת של שועלים. הם מגיעים לבתים ולגני המשחקים. בכפר מימון יש עשרות. נשיכה של שועל עלולה להיות מסוכנת אם הוא נגוע בכלבת. הם מתרבים, זה פוגע בסביבה, חלק מהתושבים חוששים והילדים מפחדים. יש המון חיות בר שמפריעות לתושבים - מישהו חייב לטפל בזה".

"היישוב שלנו מלא בשועלים בלילות"

תושבים נוספים מספרים על שועלים שנכנסים לגינות הבתים ומחטטים בפחים. "היישוב שלנו מלא בשועלים בלילות. הם מסתובבים ברחובות וזה מפחיד את התושבים", סיפר יוגב, תושב אחד מיישובי עוטף עזה.

"ילדים מסתובבים ברחובות וחוששים מהשועלים. הם נכנסים לגינות, לוקחים דברים ומחטטים בפחים", הוסיף.

שועלים
עשרות שועלים מסתובבים ביישובי העוטף - אילוסטרציה צילום: אתר רשמי, רון צור

מאז פרוץ המלחמה מתמודדים יישובי עוטף עזה גם עם תופעה של בעלי חיים משוטטים. באפריל 2024 פורסם בוואלה כי מאות כלבים משוטטים חדרו מרצועת עזה לישראל, וכי ברשות הטבע והגנים הזהירו שהם עלולים להעביר מחלות, ובהן כלבת, גם לחיות בר כמו שועלים ותנים. באחד המקרים טרפו כלבים שבעה איילים בפינת החי בקיבוץ מגן.

החשש מכלבת התחדד לאחרונה על רקע העלייה במספר מקרי המחלה בישראל. לפי דיווח בוואלה, מתחילת 2026 נרשמו 101 מקרי כלבת, ובמקרה שאירע בקרני שומרון שועל נגוע תקף 14 בני אדם, בהם 11 חיילים.

עוד באותו נושא: