הלקוחות הגיעו לכספומט כדי לבצע פעולה שגרתית, אבל לפי החשד, בזמן שהכניסו את הכרטיס למכשיר, הפרטים שלהם כבר נאספו. בחודשים האחרונים הצטברו במשטרה יותר מ-40 תלונות, שהובילו לחקירה סמויה ולחשיפת מה שנראה כשיטת הונאה מתוכננת היטב.
אתמול (רביעי) עצרו שוטרי מפלג ההונאה של משטרת מחוז תל אביב תושב בת ים בן 57, בחשד שהתקין ציוד העתקה בכספומטים באזור תל אביב, חולון ובת ים, העתיק באמצעותו מידע מכרטיסי תשלום ולאחר מכן השתמש במידע כדי למשוך כספים.
על פי החשד, הציוד שהותקן על הכספומטים אפשר לאסוף את פרטי הכרטיסים של הלקוחות מבלי שאלה הבחינו בכך. המידע שנאסף הועתק בהמשך לכרטיסים אחרים, ובאמצעותם בוצעו משיכות מזומנים מכספומטים שונים. כך, לפי החשד, הצטבר הנזק לעשרות הקורבנות ליותר מ-120 אלף שקלים.

החקירה נוהלה במשך חודשים במפלג ההונאה של מחוז תל אביב, בעקבות תלונות על קבלת דבר במרמה ונטילת רכיב חיוני באמצעי תשלום שלא בהסכמת המשלם. במסגרת החקירה, שנוהלה בשיתוף בנק לאומי, הצליחו החוקרים להתחקות אחר החשוד ולזהות אותו.
לאחר שהחקירה הפכה מסמויה לגלויה, הגיעו השוטרים לביתו של החשוד ועצרו אותו. בחיפוש שנערך במקום אותרו כרטיסים רבים ואמצעים טכנולוגיים שעל פי החשד שימשו להעתקת כרטיסים.
החשוד הועבר לחקירה במפלג ההונאה של מחוז תל אביב. בהמשך הובא לבית משפט השלום בתל אביב, שהורה על הארכת מעצרו.
כעת בודקים החוקרים את מלוא היקף הפעילות המיוחסת לחשוד, ובין היתר אם נעשה שימוש בציוד שנתפס גם במקרים נוספים שטרם דווחו למשטרה. במקביל נבחנים הכרטיסים והאמצעים הטכנולוגיים שאותרו בביתו, בניסיון להתחקות אחר פעולות נוספות ולברר אם ישנם נפגעים נוספים שעדיין אינם יודעים שפרטי כרטיסיהם הועתקו.