logo

בקשת המשטרה נדחתה: ביהמ"ש הורה לשחרר ממעצר תושב הגליל שירה באוויר כדי להגן על ביתו

66

שופט בית משפט השלום בקריית שמונה דחה על הסף את בקשת המשטרה לעצור למשך שבוע תושב הגליל שירה באוויר כדי להבריח אנשים שירו לעבר ביתו. הגבר נעצר על ידי המשטרה שייחסה לו חשד לעבירה של ירי בנשק חם שלא כדין. השופט קבע כי לאור הראיות, החשד נמוך מאוד, והורה לשחררו

אלי אשכנזי
אלי אשכנזיעודכן לאחרונה 17/05/2026 - 08:34
מצלמות אבטחה מאירוע פרוטקשן של הצתת רכבים ואוטובוסים בצפתצילום: עד כאן

שופט בית משפט השלום בקריית שמונה, ערן בר אור, דחה היום (ראשון) את בקשת המשטרה לעצור למשך שבוע תושב הגליל שירה באוייר כדי להניס אנשים שירו לעבר ביתו.
הגבר נעצר על ידי המשטרה שייחסה לו חשד לעבירה של ירי בנשק חם שלא כדין באופן שיש בו לסכן חיי אדם וטענה בפני בית המשפט כי יש להשאיר את החשוד במעצר לאורך שבעה ימים כדי לנהל את החקירה בעניינו.

אחרי שראה את חומרי החקירה קבע השופט בר אור כי אכן קיים חשד, אבל הוא בעל בעוצמה נמוכה ביותר. לדבריו עולה כי לעבר ביתו של החשוד נורו יריות, והירי שהוא ביצע, מאקדח שאותו הוא נושא כדין, נועד להרחקת מי שירה עליו והפסקת הסיכון כלפיו.

מעצר חשודים במסגרת מבצע נגד גביית פרוטקשן
חומרי החקירה מצביעים על כך שנורה ירי לעבר ביתו של החשוד צילום: דוברות משטרת ישראל

עוד ציין השופט כי מדובר היה בירי לאוויר. בעקבות כך הורה לשחרר את החשוד, שמיוצג על ידי עו"ד ענאן חייר מהסניגוריה הציבורית, תוך שהוא מורה כי על החשוד להתייצב לחקירה ככל שיידרש לכך. תנאים נוספים שהציב בפניו הם איסור ליצור כל קשר עם המעורבים בפרשה ולערוב ערבות עצמית של 10000 ש"ח להבטחת מילוי תנאי שחרורו.

ממשטרת ישראל נמסר: "משטרת ישראל פועלת בנחישות ומגלה אפס סבלנות כלפי אירועי ירי ושימוש בנשק במרחב הציבור, המהווים סכנה לחיי אדם". עוד אמרו כי מעצרו של החשוד והבקשה להארכת מעצרו בוצעו בהתאם לתשתית הראייתית ולצרכי החקירה שעלו באותה עת.

עוד באותו נושא: