logo

משרד הבריאות מזהיר: מוצר ההחלקה לשיער - משווק ללא רשיון

משרד הבריאות מפרסם אזהרה לציבור מפני רכישה ושימוש במוצר החלקה לשיער המשווק ללא רשיון. המוצר מכיל חומצה גליאוקסילית - חומצה העשויה להוביל לאי ספיקת כליות

אביחי חיים
אביחי חייםעודכן לאחרונה 13/05/2026 - 22:16
נזקי החלקת שיערצילום: @foli_q

משרד הבריאות מזהיר את הציבור מצריכה ורכישה של מוצר החלקה לשיער הנקרא "Kerating Organic Smooth PARADE", המשווק ללא רישיון ממשרד הבריאות, כך נמסר היום (רביעי) לוואלה.

בתווית המוצר צוין הרכיב חומצה גליאוקסילית, אשר נאסרה לשימוש בהחלקות שיער על ידי משרד הבריאות. מחקרים מצאו קשר סיבתי בין השימוש במוצרי החלקת שיער המכילים חומצה גליאוקסילית ומקרי אשפוז של נשים עם אי ספיקת כליות.

מוצר Kerating Organic Smooth  PRADA המיועד להחלקת שיער
המוצר "Kerating Organic Smooth PARADE", המכיל חומצה גליאוקסילית צילום: אתר רשמי, משרד הבריאות

משרד הבריאות מזהיר את הציבור כי שימוש במוצרים שלא קיבלו רישיון משרד הבריאות או שלא הוגשה לגביהם הודעה בדבר שיווק, או שימוש במוצרים שלא על פי תנאי רישיונם, עלולים להזיק לבריאות.

ניתן לבדוק באתר האינטרנט של המשרד, במאגר התמרוקים, את קיומם של רישיונות לתמרוקים ואת מטרת השימוש המאושרת.

עוד באותו נושא: