logo

בן 13 ואמו החירשת נפצעו לאחר שלא הספיקו להגיע למרחב מוגן | 16 נפגעים בזירות הפגיעה במרכז

802

בת 12 פונתה במצב אנוש לשיבא לאחר פגיעה בבני ברק, לצד שני בני 13 ואישה בת 36 שנפצעו בינוני מרסיסים. רסיסים פגעו בבנייני מגורים וגרמו לנזק ולדליפת גז. עשרה נפגעים נוספים במצב קל ושניים טופלו במקום, בעקבות טיל מצרר שפיזר פגיעות במספר זירות

הודיה רן
הודיה רןעודכן לאחרונה 01/04/2026 - 09:59
תושבי בני ברק בזירת נפילה בעירצילום: לפי סעיף 27 א'

בתוך כשעה הבוקר (רביעי), שוגרו טילים אל מרכז הארץ. השיגור הראשון כלל טיל מצרר שפיזר רסיסים במספר מוקדים, בזמן שמיליוני אזרחים נכנסו למרחבים מוגנים.

בבני ברק זוהו כמה מוקדי פגיעה: רסיס שפגע בבניין מגורים גרם להרס בקומות העליונות, ובזירה נוספת בעיר פגיעה במבנה הובילה לדליפת גז. בתל אביב אותר רסיס על הכביש ללא נפגעים, ובפתח תקווה זוהתה נפילה בשטח פתוח.

בסך הכול טופלו ופונו 16 נפגעים, כולם בבני ברק: ילדה בת 12 במצב אנוש פונתה לבית החולים שיבא. ילד בן 13 נפצע קשה, כשילד בן 13 אחר נפצע במצב בינוני יחד עם אישה בת 36. אחד הילדים נפצע מרסיס ברגל. בנוסף, עשרה נפגעים נוספים פונו במצב קל, ושניים טופלו במקום.

זירת נפילה בבני ברק
זירת נפילה בבני ברק צילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
כוחות מגן דוד אדום בזירת הנפילה בבני ברק
כוחות מגן דוד אדום בזירת הנפילה בבני ברק צילום: מד"א

בתוך אחת הדירות שנפגעו, ילד בן 13 שנפצע באורח קשה מרסיס ברגל ניסה להעיר את אמו בת ה-36 בזמן האזעקה. האם, שככל הנראה חירשת, לא הספיקה להתעורר והשניים לא הצליחו להגיע למרחב מוגן ונפגעו יחד.

חובש בכיר במד"א, ליפא הירש, סיפר בשיחה עם וואלה: "בן ה-13 נפצע בינוני יחד עם אמא שלו בת ה-36. הם לא הספיקו להגיע למקלט. ככל הנראה האם חירשת. הילדים ניסו להעיר אותה מהאזעקה. לבית נגרם נזק קל, ופיניתי את הפצועים לבילינסון".

טפסר אורן שישצקי, מפקד מחוז דן, עדכן כי לוחמי האש פועלים במספר זירות: "לוחמי האש ממחוז דן הגיבו במהירות לאירועי הנפילה, ביצעו סריקות לשלילת הימצאות לכודים, ניתקו מקורות אנרגיה וסילקו מפגעים העלולים לסכן את האזרחים. גם במהלך החג נמשיך בפריסה מתוגברת על מנת להעניק מענה מהיר ומציל חיים לאזרחים". בתל אביב וברמת גן לא דווח על נפגעים.

רסיס יירוט שנמצא בבית פרטי בראש העין
רסיס יירוט שנמצא בבית פרטי בראש העין צילום: אתר רשמי, עיריית ראש העין

פראמדיק מד"א מאיר זרגריאן, שטיפל בילדה בת ה-10 שנפצעה באורח קשה, תיאר בשיחה עם וואלה את הזירה: "ראיתי את הילדה שוכבת בסלון, ואביה שגם הוא כונן במד"א, כבר החל להעניק לה טיפול ראשוני. היא סבלה מפציעות בגפיים. עצרנו את הדימום ופינינו אותה לבית החולים בילינסון במצב קשה". לדבריו, גם שני אחיה נפצעו מרסיסים ברגליהם.

עוד באותו נושא: