logo

"אני מבטיח לשמור על אמא ועל האחים שלי": בנו בן ה-12 של ההרוג מאתר הבנייה ביהוד נפרד מאביו

2

מאות בני משפחה, חברים ונציגי ציבור ליוו היום למנוחות את אמיד, שנהרג מפגיעת רסיסים באתר בנייה ביהוד. אמיד הגיע לעבוד במקום לראשונה ובתוך פחות משעה, מצא את מותו. בנו בן ה-12 ספד לו בדמעות: "נתת לי הכל, את התקוות והאמונות". גילה גמליאל: "מותו לא יהיה לשווא"

הודיה רן
הודיה רןעודכן לאחרונה 11/03/2026 - 17:02
הלוויתו של אמיד מורטוזוב , פועל הבניין שנהרג ביהוד, בית עלמין ירקון, 10 במרץ 2026צילום: יוסי זליגר

מאות בני משפחה, חברים ונציגי ציבור ליוו היום (רביעי) למנוחות את אמיד מורטוזוב, שנהרג מפגיעת רסיסים באתר בנייה ביהוד. אמיד הגיע לעבוד באתר בפעם הראשונה ביום האירוע, ולפי העדויות שהגיעו למשפחה היה במקום פחות משעה, כ-40 דקות בלבד, לפני שנפגע מרסיסים במהלך האזעקה.

באותו אירוע נהרג גם עובד נוסף, רוסטם גולומוב, בן 62, שעבד באתר רק כמה ימים. על פי התיאורים מהזירה, בזמן הישמע האזעקה ניסו כמה מהעובדים לרוץ לכיוון היציאה מהאתר, ואז נשמע פיצוץ באוויר. במקום כמעט שלא נמצאו סימני הרס משמעותיים, מלבד סימן שחור על הקרקע, אך הרסיסים שפוזרו פגעו בשניים וגרמו למותם.

הלוויתו של אמיד מורטוזוב , פועל הבניין שנהרג ביהוד, בית עלמין ירקון, 10 במרץ 2026
הלוויתו של אמיד מורטוזוב , פועל הבניין שנהרג ביהוד, בית עלמין ירקון צילום: TPS, יוסי זליגר
הלוויתו של אמיד מורטוזוב , פועל הבניין שנהרג ביהוד, בית עלמין ירקון, 10 במרץ 2026
אמיד נפגע מרסיסים במהלך האזעקה - ומת מפצעיו צילום: TPS, יוסי זליגר

במהלך ההלוויה נשמעו דברי פרידה כואבים, ובראשם דבריו של בנו בן ה-12 של אמיד, ג'ורבן, שנפרד מאביו בדמעות לעיני המלווים. "רציתי להגיד שאני מתגעגע אליך", אמר בנו בקול שבור. "נתת לי הכל, את התקוות והאמונות. תמיד דאגת לי, תמיד היית איתי. אני מבטיח לא לאכזב אותך. מעכשיו אני אעשה מה שצריך, אני אשמור על אמא ועל אחותי ואחי".

הלוויתו של אמיד מורטוזוב , פועל הבניין שנהרג ביהוד, בית עלמין ירקון, 10 במרץ 2026
"נתת לי הכל, תמיד דאגת לי, תמיד היית איתי". בנו של אמיד בן ה-12 צילום: TPS, יוסי זליגר

גם שרת החדשנות, גילה גמליאל, השתתפה בהלוויה ונשאה דברים בפני המשפחה והמלווים: "משפחה יקרה, אמיד בחור צעיר שהיה אמור לחגוג 40", אמרה. "שומעים פה את זעקת הכאב שנוגעת ממעמקי הלב. השגריר וראש העיר נמצאים כאן על מנת לנחם ולומר שהמוות שלו לא יהיה לשווא נעשה כל מה שצריך על מנת לנקום דמו, ושבעזרת השם נדאג לדורי דורות לשקט ולביטחון אישי שלא יצטרכו המשפחות לחוות אובדן כזה של כאב כמו אמיד לא יצטרכו למות כתוצאה בגלל הרצון שלהם להשמיד את מדינת ישראל. אנחנו חזקים ונפעל כולנו עם החוסן האישי שקיים אצל כל אחד מכם אזרחי מדינת ישראל על מנת למגר את זה פעם אחת ולתמיד", הוסיפה השרה.

עוד באותו נושא: