logo

נזכרו באיחור: קריית שמונה הוכרזה כ"עיר זכאית לנשק"

82

יותר משנתיים למלחמה, השר בן גביר מבשר שכל קרית שמונה הופכת לזכאית לנשק. עד כה, רק לתושבי רחובות עוטפים הותר לשאת נשק בעיר, שרוחבה כקילומטר. בזמן שערים עורפיות זכו להקלות מזמן, תושבי קו העימות נאלצו לחכות לביקור פוליטי למענה בסיסי

אלי אשכנזי
אלי אשכנזיעודכן לאחרונה 29/12/2025 - 14:13
איתמר בן גביר בהגדרת קריית שמונה כזכאית לנשקצילום: אלי אשכנזי

באיחור של יותר משנתיים מאז פרוץ המלחמה ופינוי העיר, הגיע השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר לקריית שמונה כדי לבשר על מה שהיה אמור להיות מובן מאליו: העיר כולה הופכת ל"זכאית לנשק".

עד היום, באופן תמוה, רק רחובות המוגדרים כ"עוטפי עיר" זכו להכרה כזו. מדובר במצב אבסורדי, בעיר שרוחבה הכולל אינו עולה על קילומטר אחד, מה שיצר הבחנה מלאכותית וחסרת היגיון ביטחוני בין רחוב למשנהו בתוך אותה שכונה.

פגישת שר לביטחון לאומי איתמר בן גביר וראש העיר קריית שמונה אביחי שטרן, 29 בדצמבר 2025
שטרן ובן גביר בקריית שמונה, היום צילום: מערכת וואלה

בעוד שערים עורפיות ונינוחות בהרבה במרכז הארץ זכו להקלות משמעותיות בתבחיני נשיאת נשק כבר בשבועות הראשונים של הלחימה, תושבי קריית שמונה - שנמצאים בקו האש הישיר וסופגים מטחים יומיומיים - נאלצו להמתין ל"עבודת מטה ממושכת" ולישיבת סיעה חגיגית בראשות השר כדי לתקן את העיוות הגיאוגרפי.

השר בן גביר הצהיר בפתח ישיבת הסיעה כי הוא "חייל של ראש העיר" בכל הנוגע להחלטות ממשלה ייעודיות, והזכיר את תקציבי העתק שהעביר השר וסרלאוף. עם זאת, קשה להתעלם מהעובדה שהבשורה "הדרמטית" על זכאות לנשק מגיעה רק לאחר שמרבית העיר כבר פונתה מיושביה, ודווקא כשערים רחוקות מהחזית כבר נהנות מהזכות הזו מזה זמן רב.

עוד באותו נושא: