logo

בן ה-13 שהסתנן בעבר לשטחי נתב"ג - נתפס שוב בטרמינל

13

בן ה-13 זוהה בטרמינל טרם הכניסה לאזורי הבידוק, ועבר תחקור לאחר שסגן המפקד התורן הבחין בהתנהלותו החריגה. בעבר, כבר הצליח להסתנן לשטחי הנמל: "במהלך הבירור עלה כי מדובר באותו נער שניסה להסתנן גם לפני מספר שבועות"

אודי עציון
הודיה רן
אודי עציון,הודיה רןעודכן לאחרונה 19/12/2025 - 10:54
תנועת נוסעים בנתב"ג לאחר הפסקת האש, 25 ביוני 2025צילום: ראובן קסטרו

אנשי הביטחון בנמל התעופה בן גוריון זיהו אמש (חמישי) צעיר כבן 13, שניסה להסתנן בעבר לשטחי נתב"ג, כשהוא שוהה בטרמינל טרם הכניסה לאזורי הבידוק. לפי הודעת הנמל, הזיהוי בוצע על ידי סגן מפקד תורן שהבחין בהתנהלותו החריגה של בן ה-13, ניגש אליו וביצע תשאול. במהלך הבירור עלה כי מדובר באותו נער שניסה להסתנן גם לפני מספר שבועות.

עם זיהוי האירוע עודכנו באופן מיידי כלל הגורמים הרלוונטיים, ובהם חברות התעופה בדגש על טיסות לארצות הברית, ביקורת הגבולות וכלל משמרות הביטחון בנמל ומשטרת ישראל. "רשות שדות התעופה ממשיכה לפעול בנחישות, בערנות ובשיתוף פעולה מלא עם כלל הגורמים, לשמירה על ביטחון הנוסעים והמערך התעופתי", נמסר.

נתב"ג
נתב"ג צילום: פלאש 90, נתי שוחט

בחודש אוקטובר האחרון, ילד בן 13 הצליח לעלות לטיסת אל על וזאת ללא כרטיס טיסה ולאחר שעבר את כל הבדיקות והביקורות. הוא התגלה רק לאחר שצוות הדיילים זיהה שהוא נמצא במטוס ללא דרכון או כרטיס טיסה. לפי ההערכות של גורמי תעופה, הילד נצמד למשפחת נוסעים בביטחון ולאחר מכן גם בביקורת הגבולות, כך שהוא נראה כחלק מהמשפחה שטסה.

ככל הנראה, הילד טס לבקר את אביו בניו יורק ועבר את כל שלבי הבדיקות: ביטחון, צ'ק אין, בידוק בטחוני וביקורת גבולות בהצלחה, והתגלה רק במטוס אל על.

מאל על נמסר בתגובה: "צוות הדיילים בטיסה הבחין בילד שעלה למטוס ללא כרטיס טיסה וללא דרכון, לאחר שעבר את כל שלבי האבטחה וביקורת הגבולות בנתב"ג. הילד הורד בבטחה מהמטוס בטרם ההמראה, והאירוע מצוי בבדיקה של רשות שדות התעופה".

עוד באותו נושא: