logo

"באים אותך לקחת, להילחם בבוגד": "אלופת המעצרים" בפוסט נגד נתניהו

504

ד"ר יולנדה יבור, פעילת מחאה שמכונה "אלופת המעצרים", העלתה פוסט מסית לכאורה נגד ראש הממשלה. בפוסט כתבה שיש "להילחם בבוגד" שהוא נתניהו, ולהפיל אותו באופן אחר שאינו דרך הקלפי. בעבר נעצרה בחשד להסתה

יואב איתיאל
יואב איתיאלעודכן לאחרונה 25/11/2025 - 11:31
ד״ר יולנדה יבור באולם המעצרים של בית משפט השלום בעכוצילום: יואב איתיאל

פעילת המחאה ד"ר יולנדה יבור העלתה היום (שלישי) לדף הפייסבוק צילום של מוחים רומנים על טנק, דגל קרוע בידיהם, סביב הפלתו של הדיקטטור ניקולאי צ'אצ'סקו הזכור לשמצה.

היא סבורה שהפגנות מוצ"ש מיצו את עצמן והיא לא חוששת לקרוא לעליית מדרגה. היא נודעה בכינוי "אלופת המעצרים" בהפגנות, בעיקר בקיסריה, סמוך למעונו של ראש הממשלה. בפעם האחרונה נעצרה כבר בחשד להסתה לאלימות נגד נבחר ציבור, כשהחשד היה כי הפוסט כוון נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו. אחר כך בבית המשפט המחוזי בחיפה, היא שוחררה בתנאים מגבילים שכללו מעצר בית. הבוקר שינתה בפייסבוק את תמונת הפרופיל שלה.

יולנדה יבור. חוקרת באוניברסיטת תל אביב שנעצרה בעבר בחשד להסתה נגד נתניהו.
הפוסט שהעלתה הבוקר יבור צילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
ד״ר יולנדה יבור באולם המעצרים של בית משפט השלום בעכו
ד"ר יולנדה יבור בהארכת מעצר קודמת צילום: יואב איתיאל

"הבחירה היחידה שניצבת בפנינו היא להיות - קרי: להילחם בבוגד, בשופרות, במשת"פים הארורים ובמילציות הפרייקור דלה-שמאטע שלו בכל הכוח ובכל האמצעים - או לחדול", רשמה תחת התמונה וקראה לגולשיה, "תבחרו נכון, אחים ואחיות שלי. לא יהיה סיבוב נוסף". לתמונה צירפה האשטאגים מתריסים: "דיקטטורה לא מפילים בקלפי". "נתניהו בוגד", "באים אותך לקחת".

לפני כשנה וחצי התראיינה לוואלה וסיפרה שחלומה הגדול הוא לומר לנתניהו: "אתה עצור".

עוד באותו נושא: