logo

לבנון: מתנגדי דמשק נותרו מחוץ לממשלה החדשה

4

חרירי התפטר שלשום והתבקש על ידי הנשיא להקים ממשלה חדשה; פיזור הממשלה נעשה כנראה בשל אי שביעות רצון בסוריה מהקפאון הפוליטי; גורמים נוצריים אופוזיציוניים לא הוכנסו לקבינט

רויטרס17/04/2003 - 20:36
OG חדשות
OG חדשות צילום: מערכת וואלה, וואלה

ראש הממשלה הלבנוני, רפיק אל חרירי, שהתפטרותו הפתאומית ביום שלישי הפילה את הממשלה, סיים היום את הרכבת הקבינט החדש. השינוי העיקרי בהרכב הממשלה החדשה הוא הותרתם בחוץ של גורמים נוצרים אופוזיציוניים.

מזכיר הממשלה הודיע כי שר האוצר, פאוד סיניורה, ושר התקשורת, ז'אן לואי קארדאי, נותרו בתפקידם בקבינט החדש. כאמור, חברי פרלמנט נוצרים המתנגדים לשהות הסורית בלבנון נותרו מחוץ לממשלה. יציבות ממשלתו הקודמת של חרירי נפגעה קשות בעקבות ויכוחים על רפורמות כלכליות. פרשנים מעריכים שחרירי פיזר את ממשלתו בעקבות אי שביעות רצונה של דמשק מהקיפאון הפוליטי במדינה.

אחרי התפטרותו של חרירי השבוע, הוא זומן לפגישה עם הנשיא, אמיל לאחוד, שהטיל עליו להקים את הממשלה החדשה.