logo

הישג היסטורי ואקדמי ליוצאי אתיופיה: פרופ' אנבסה טפרה קיבל דרגת פרופסור חבר

152

שר החינוך יואב קיש בירך את טפרה על קבלת הדרגה "הישג מקצועי חשוב ומרשים". ‏פרופ' טפרה הוא חוקר מצטיין ופורץ דרך, המשלב מצוינות עם מחויבות חברתית עמוקה ומהווה מודל השראה לדורות של סטודנטים וסטודנטיות. קיש: "מודה לו על תרומתו להשכלה הגבוהה ולחברה הישראלית"

אורי סלע
אורי סלעעודכן לאחרונה 27/07/2025 - 22:18
פרופ’ אנבסה טפרה
פרופ’ אנבסה טפרהצילום: אתר רשמי, מערכת וואלה

שר החינוך יואב קיש בירך היום (ראשון) את פרופסור אנבסה טפרה לאחר שקיבל דרגת פרופסור חבר והפך לגבר הראשון יוצא הקהילה האתיופית שהגיע לדרגה אקדמאית כמו זו. "בירכתי היום את פרופ' אנבסה טפרה על קבלת דרגת פרופסור חבר, הישג מקצועי חשוב ומרשים, שהוא גם היסטורי:

פרופ’ אנבסה טפרה
פרופ’ אנבסה טפרה צילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

‏לראשונה, גבר יוצא הקהילה האתיופית בישראל מגיע לדרגה זו באקדמיה הישראלית".

‏פרופ' טפרה הוא חוקר מצטיין ופורץ דרך, המשלב מצוינות עם מחויבות חברתית עמוקה ומהווה מודל השראה לדורות של סטודנטים וסטודנטיות. "‏אני מודה לו על תרומתו להשכלה הגבוהה ולחברה הישראלית, ומאחל לו המשך הצלחה ופריצות דרך גם בעתיד", סיים קיש.

מבצע "צור ישראל" קבלת פנים ל- 180 עולים מאתיופיה. קבלת פנים על-ידי תמנו שאטה ויעקב חגואל. נתב"ג 1 ביוני 2022
כ-85% מקרב התלמידים יוצאי אתיופיה מגיעים מרקע חברתי וכלכלי נמוך צילום: ראובן קסטרו

ההישגים בשפה של תלמידי יסודי יוצאי אתיופיה מרקע חברתי-כלכלי נמוך עקפו לראשונה את אלה של תלמידים דוברי עברית מרקע דומה, כך עולה מדו"ח משרד החינוך שהתפרסם לפני כחצי שנה. לצד זאת, מסתמן כי הפערים הכלכליים והחברתיים עוד ניכרים: כ-85% מקרב התלמידים יוצאי אתיופיה מגיעים מרקע חברתי וכלכלי נמוך, לעומת 10% בקרב שאר התלמידים דוברי העברית.

תלמידים יוצאי אתיופיה, כמו יתר התלמידים העולים או בני העולים, מתמודדים עם קשיים לימודיים משמעותיים. בדו"ח זה הרשות הארצית למדידה והערכה בחינוך השוותה בין תלמידים יוצאי אתיופיה לבין תלמידים דוברי עברית שאינם יוצאי אתיופיה, בגילאי יסודי וחטיבת ביניים, בהתייחס להישגים במבחן שפת אם ולעמדות תלמידים כלפי לימודי השפה.

נחיתת המטוס התשיעי והאחרון במסגרת מבצע "צור ישראל", נתב"ג, 11 במרץ 2021
"עדיין יש פערים משמעותיים בכל תחומי החיים בין יוצאי אתיופיה לשאר האוכלוסייה בישראל" צילום: ניב אהרונסון

מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור, מתניהו אנגלמן, פרסם בחודש יולי אשתקד את דו"ח הביקורת השנתי על השלטון המקומי בנושא קידום שוויון מגדרי. ממצאי הביקורת שערך מבקר המדינה מצביעים על עומקם של הפערים המגדריים שעדיין קיימים בשכרם של עובדי ועובדות השלטון המקומי וקובעים כי משרד הפנים והרשות לקידום מעמד האישה לא פעלו די לקידום שיוויון מגדרי ברשויות המקומיות.

מבקר המדינה אנגלמן בדק גם את פעילות הרשויות המקומיות לשילוב ולהכללה של יוצאי אתיופיה בחברה ומצא כי יותר מ-40 שנה לאחר גלי העלייה הגדולים של יהודי אתיופיה, עדיין יש פערים משמעותיים בכל תחומי החיים בין יוצאי אתיופיה לשאר האוכלוסייה בישראל.

עוד באותו נושא: