logo

לאחר הפרסום בוואלה: השר יואב קיש ייצג את הממשלה בטקס בעספיא

66

שר החינוך יגיע לטקס העדה הדרוזית ביום הזיכרון לחללי צה"ל לאחר שבעדה זעמו על ההחלטה המקורית לשלוח ח"כ. ראש המועצה המקומית דלית אל-כרמל, רפיק חלבי, התרעם: "אין כבוד, אין יחס - נמאס מהזלזול", כתב ברשת X"

יואב איתיאל
יואב איתיאלעודכן לאחרונה 23/04/2025 - 13:52
הלוויתו של אחסאן דקסהצילום: שלומי גבאי

בעקבות הפרסום בוואלה, לפיו הוחלט שלא לשלוח נציג לטקס יום הזיכרון לזכר חללי העדה הדרוזית, הממשלה שינתה את ההחלטה ובחרה לשלוח את השר יואב קיש שיגיע לטקס האזכרה השנתי.

ראש המועצה המקומית דלית אל-כרמל, רפיק חלבי, הביע את זעמו ב-X על החלטת הממשלה לשלוח את עטיה לטקס: "אין שרים, אין רגש, אין כבוד ואין יחס. נמאס מהזלזול הקנאי. 13 חללים דרוזים חיילי צה"ל נפלו בחרבות ברזל, מאות במערכות ישראל. תתביישו!".

טקס יום הזיכרון בעוספיא במעמד ניר ברקת, 13 במאי 2024
ניר ברקת מגיע לטקס בשנה שעברה צילום: יואב איתיאל

העדה הדרוזית שכלה לא מעט מבניה ובנותיה במהלך המלחמה, חלקם היו בתפקידים בכירים בצבא כמו מח"ט 401 סא"ל אחסאן דאקסה ז"ל שנפל בקרב בג'באליה וסא"ל סלמאן חבקה ז"ל ששירת כמג"ד בחטיבה 188 ונחשב לאחד מגיבורי ה-7.10.

מפקד גדוד 53, סגן-אלוף סלמאן חבקה
מפקד גדוד 53, סגן-אלוף סלמאן חבקה צילום: דובר צה"ל

עוד קדם לכן, צייצה חברת הכנסת מהליכוד אתי עטיה שתוכננה להגיע לבית העלמין בעספיא, תגובה לציוץ של ראש מועצת דלית אל-כרמל, רפיק חלבי: "רפיק שלום, כפעיל פוליטי המשרת את מחנה השמאל בישראל מזה שנים ועוסק בעיקר בתקיפת הממשלה, החלטת הפעם לתקוף אותי, למרות שאנחנו בכלל לא מכירים". בהמשך הציוץ כתבה עטיה כי לא תגיע לשאת דברים מאחר וחבר הכנסת אלי רביבו ביקש להגיע במקומה ופירטה את נציגי הקואליציה שיגיעו לאירועי העדה הדרוזית ביום הזיכרון לחללי צה"ל ונפגעי פעולות האיבה.

עוד באותו נושא: