logo

הסנאטור האמריקני תקף את רונן בר, נתניהו פרסם את התיעוד

325

ראש הממשלה פרסם בעמודי הרשתות החברתיות שלו פוסט של טום קוטון שבו הוא מעביר ביקורת על ראש שב"כ. יו"ר ועדת המודיעין של הסנאט האמריקני הידוע כתומך של נתניהו כתב: "אם נתניהו איבד אמון בראש השב"כ, כיצד יכול הממשל האמריקני לתת בו אמון?"

טל שלו
טל שלועודכן לאחרונה 11/04/2025 - 11:21
בנימין נתניהו נגד רונן ברצילום: מעריב

ראש הממשלה בנימין נתניהו שיתף היום (שישי) ברשתות החברתיות פוסט של הסנאטור טום קוטון, יושב ראש ועדת המודיעין של הסנאט האמריקני שידוע כתומכו של נתניהו בו הוא תוקף את ראש שב"כ רונן בר.

בפוסט נכתב: "זה לא 'איום על הדמוקרטיה' כשלראש ממשלה נבחר יש סמכות להדיח את ראש השב"כ - זה תנאי הכרחי בדמוקרטיה. ואם ראש הממשלה נתניהו איבד אמון בראש השב"כ הזה, כיצד יכול הממשל האמריקני לתת בו אמון?".

הסנאטור טום קוטון – 2014
הסנאטור טום קוטון – 2014 צילום: AP

בתום דיון של 10 שעות בעניין בג"ץ הדחת ראש שב"כ רונן בר, הוציא בג"ץ ביום שלישי צו ביניים האוסר על הממשלה לפטר את בר מתפקידו. זאת, במקביל לאיסור על הכרזה על מציאת מחליף, או לחילופים מתן הוראות לבעלי התפקידים הכפופים לבר. "ניתן בזאת צו ביניים שלפיו רונן בר, ראש שב"כ, ימשיך לכהן בתפקידו עד למתן החלטה אחרת - על כל המשתמע מכך", נכתב.

עוד באותו נושא: