logo

נתן אשל על ראש שב"כ: "מסכן רונן בר, בית המשפט הפך אותו לעציץ"

245

מקורבו של ראש הממשלה התייחס לצו הביניים שבג"ץ הוציא שהקפיא את הדחתו של בר: "הוא יישב בישיבות ולא יעניין אף אחד", טען אשל בהודעה ששלח למספר כתבים. "אני במקומו לא הייתי מגיע לישיבות שאני מיותר בהם"

טל שלו
טל שלועודכן לאחרונה 09/04/2025 - 12:43
עימותים בפתיחת דיון בג"ץ על פיטורי ראש השב"כ רונן בר, ביהמ"ש העליון, 8 במרץ 2025צילום: ביני אשכנזי

מקורבו של ראש הממשלה, נתן אשל, התייחס היום (רביעי) בהודעה ששלח למספר כתבים, לצו הביניים של בג"ץ שעצר את הדחת ראש שב"כ: "‏מסכן ראש השב"כ רונן בר, בית המשפט הפך אותו לעציץ. הוא יישב בישיבות, הוא לא יעניין אף אחד, לא יקשיבו לו, הוא עציץ בחדר. אני במקומו לא הייתי מגיע לישיבות שאני מיותר בהם".

צו הביניים שבג"ץ הוציא אתמול הקפיא את הדחת ראש שב"כ עד להודעה חדשה ואסר על ראש הממשלה והממשלה "לחרוג מסדרי העבודה הנהוגים ביחסיהם המקצועיים עם ראש שב"כ והשב"כ", בהמשך לקריאות של שרים בממשלה להחרים אותו אם בגצ ימנע את ההדחה.

נתן אשל במרכז הרב מציין את יום ירושלים, ירושלים, מאי 2012
נתן אשל: "רונן בר הפך לעציץ, הוא לא יעניין אף אחד" צילום: עומר מירון

לשכת ראש הממשלה פירסמה אתמול הודעה בתגובה לצו הביניים ממנה עלה כי נתניהו אינו מתכוון להפר את פסיקת בג"ץ. מנגד, מקורות בסביבתו אומרים כי בפועל הוא מתכוון למדר אותו ככל האפשר מדיונים ופורומים ביטחוניים, למעט הקבינט המדיני ביטחוני.

עוד באותו נושא: