logo

אבי הלוחם שנהרג בפיגוע על עסקה: אם זה יחזיר את החטופים - שישחררו גם את הרוצח של בני

1

העיתונאי יואב מינץ, אביו השכול של לוחם דוכיפת סמ"ר רז מינץ שנהרג בפיגוע בשנת 2001, הביע את תמיכתו בשחרור חטופים במסגרת עסקה - על כל מחיריה. "בעקרון, אם זה יבטיח את חזרתם של כולם, מצדי שיחזירו את כל העולם ואחותו", אמר לוואלה. "המנוולים לא ייגמרו"

יואב איתיאל
יואב איתיאלעודכן לאחרונה 15/01/2025 - 12:04
חיסול מחבלים סמוך לטול כרםצילום: דובר צה"ל

העיתונאי יואב מינץ, אביו השכול של לוחם דוכיפת סמ"ר רז מינץ שנהרג בפיגוע בשנת 2001, הביע היום (שני) את תמיכתו בשחרור מחבלים במסגרת עסקה - לרבות שחרור רוצחי בנו. זאת, בצל עסקת החטופים המסתמנת והדעות החלוקות בגינה.

בין מבצעי הפיגוע בו נפל סמ"ר רז מינץ הכלואים בכלא הישראלי, גם נהג הרכב בו נסעו המחבלים וכן המחבל מוחמד וואליד ברגותי שהיה ברכב והמרצה 9 מאסרי עולם על השתתפותו ברצח. "הבנתי שמשרד המשפטים יפרסם את שמות המחבלים שישוחררו ולא פוסל אפשרות שייכלל בהם גם מוחמד וואליד ברגותי. בעקרון אם זה יבטיח את חזרתם של כולם, מצדי שיחזירו את כל העולם ואחותו. המנוולים לא ייגמרו", אמר לוואלה.

אסיר פלסטיני
"אם זה יחזיר את החטופים - מצדי שישחררו את כל העולם" צילום: אסור להשתמש

היורה ג'אסר איסמעאיל ברגותי, שהיה ראש "החוליה המזרחית" וגם הוא נידון ל- 9 מאסרי עולם, שוחרר בעסקת שליט, גורש לעזה וע"פ הערכה נמצא בטורקיה. מחבל שני ששוחרר, יאסין רביע והפך לבכיר בחמאס חוסל בעזה ב-26 במאי 2023.

עוד באותו נושא: