logo

בחיפה דורשים מנהרות חינם, כמו בירושלים וראש העיר מתכנן מחאה: "נחסום במשאיות"

5

יונה יהב ממשיך במאבקו הציבורי לביטול אגרת הנסיעה במנהרות הכרמל: הורה כי משאיות העירייה יבצעו נסיעה איטית מחר במנהרות הכרמל וישבשו בהן את התנועה, כמחאה על שבחיפה משלמים ובירושלים ללא תשלום כלל. "תשלומי האגרה הפכו לבלתי הגיוניים בעליל"

יואב איתיאל
יואב איתיאלעודכן לאחרונה 06/01/2025 - 20:10
יונה יהב מתמנה לראשות העיר חיפה 31.03.24צילום: ענת סלומון, דוברות עיריית חיפה

עיריית חיפה ממשיכה במאבקה הציבורי, בהובלת ראש העיר, להפחתת מחירי הנסיעה במנהרות הכרמל: מחר (שלישי) בשעה 10:00 בבוקר ייסעו משאיות העירייה בנסיעה איטית במנהרות הכרמל וישבשו בהן את התנועה, כמחאה על העלאת תעריפי הנסיעה במנהרות. המשאיות תצאנה במקביל משתי הכניסות למנהרות, הצפונית והדרומית, ותיסענה לאורך שני המקטעים.

צעד זה מהווה המשך לפעולות הנוספות בהן נקטה עיריית חיפה עד כה בנושא. כזכור, לפני מספר חודשים נפגש ראש העיר, יהב, עם שרת התחבורה, מירי רגב, בה הדגיש בפניה את חוסר השיוויון בעובדה, כי בעוד תושבי ערים אחרות בישראל אינם נדרשים לשלם כלל עבור נסיעה בכבישים הדומים במהותם למנהרות הכרמל, נדרשים תושבי חיפה בלבד לשאת בנטל.

מירי רגב, עדות רה"מ בנימין נתניהו, בימ"ש מחוזי ת"א, 10 בדצמבר 2024
לפני מספר חודשים נפגש יהב עם שרת התחבורה, בה הדגיש בפניה את חוסר השיוויון בעובדה. מירי רגב צילום: פלאש 90, חיים גולדברג

כמו כן הדגיש יהב בפגישה, כי מנהרות הכרמל חייבות להיות אמצעי ציבורי שווה לכל נפש, שכן השימוש בהן יפחית את עומסי התנועה בכבישי העיר, יצמצם את השימוש בדלק ויקטין את זיהום האוויר.

ראש העיר חיפה, יונה יהב: "אם לתושבי חיפה כואב בכיס בכל פעם שהם נוסעים במנהרות, הפעם גם למפעילי המנהרות יכאב בכיס, בשל המחאה בה אנו מתחילים. המחאה הזו תחל מחר אבל תסתיים רק כשנצליח לבטל את תשלומי האגרה שהפכו לבלתי הגיוניים בעליל".

עוד באותו נושא: