logo

"באנו חושך לגרש": מאות הפגינו מול בתיהם של ח''כים ושרים בקריאה להשבת החטופים

8

בלמעלה מעשרה מוקדים ברחבי הארץ, המוני אזרחים הדליקו נרות חנוכה מול בתיהם של חברי כנסת ושרים מהקואליציה במחאה למען הדמוקרטיה ובקריאה להשבת החטופים. "הציבור הישראלי רוצה את החטופים, ורוצה לחיות בדמוקרטיה"

אורי סלע
אורי סלעעודכן לאחרונה 29/12/2024 - 22:41
בווידאו: הפגנה, קפלןצילום: רויטרס.

בלמעלה מעשרה מוקדים ברחבי הארץ, המוני אזרחים יזמו הערב (ראשון) הדלקות נרות חנוכה מול בתיהם של חברי כנסת ושרים מהקואליציה ומול ביתו של נשיא המדינה, במחאה למען הדמוקרטיה ובקריאה למען השבת החטופים.

מהמארגנים נמסר: "ממשלת החושך של נתניהו ובן גביר מפקירה את החטופים בעזה, הופכת את משטרת ישראל למיליציה ומבצעת הפיכה משטרית. אבל הציבור הישראלי רוצה את החטופים, ורוצה לחיות בדמוקרטיה - באנו חושך לגרש!".

מאות הפגינו ברעננה מול כנס חנוכה של הליכוד וקראו קריאות "אתה הראש, אתה אשם". בנוסף, בארגון אחים לנשק הפגינו מול ביתו של שר הביטחון ישראל כ''ץ בעיר רעננה.

מחאה מול בית השר רון דרמר בירושלים, 29 בדצמבר 2024
מחאה מול בית השר רון דרמר בירושלים, 29 בדצמבר 2024 צילום: אתר רשמי
מחאה מול כנס חנוכה של הליכוד, רעננה , 29 בדצמבר 2024
מחאה מול כנס חנוכה של הליכוד, רעננה , 29 בדצמבר 2024 צילום: אתר רשמי, אדר איל

מוקד נוסף של המחאה התקיים סמוך לבית השר רון דרמר בירושלים. "נרות חנוכה שלנו הפכו ברגע לנרות נשמה: הערב התבשרה שכונת בקעה בירושלים, בה מתגורר השר רון דרמר, בשורה איומה, בנפול בן השכונה, יובל שהם ז"ל, היום בקרבות בעזה. המחאה שלנו מתקיימת הערב בכאב נורא - על החטופים, על הנופלים, על ההפקרה, על הזילות של חיי האדם, על מה שאיבדנו ועל מה שעוד נאבד אם לא נחולל כאן שינוי", אמרו המפגינים.

עשרות רכבים השתתפו ב"שיירת האור" לשובו של יונתן סמרנו ברחבי תל אביב. בתום האירוע התקיימה הדלקת נר חמישי של חנוכה בהשתתפות משפחתו של יונתן, חבריו ומשתתפי השיירה.

עוד באותו נושא: