logo

חיסכון ברפא”ל: עובדים זרים במקום ישראלים

51

הצעד ננקט במכרז בנייה של הרשות לפיתוח אמצעי לחימה; הקבלן שזכה במכרז הממשלתי: הם עובדים יותר בפחות כסף; הפתרון הביטחוני: גדר הפרדה במתקן; הארגונים החברתיים מבקרים בחריפות

מערכת וואלה02/04/2003 - 11:11
רפאל הרשות לפיתוח אמצעי לחימה
רפאל הרשות לפיתוח אמצעי לחימהצילום: מערכת וואלה

הרשות לפיתוח אמצעי לחימה (רפא"ל) מעסיקה עובדי בנייה זרים במקום ישראלים, כדי לחסוך בעלויות. "מעריב" מפרסם כי בעבר העסיקה רפא"ל רק קבלנים שהעסיקו עובדים ישראלים בוגרי צה"ל, אולם דרישה זו שונתה כדי להפחית בהוצאות החברה. את הבעיה הביטחונית שעלולה להיווצר מהעסקת העובדים פתרה רפא"ל בדרך מקורית - "גדר הפרדה" שמונעת מהעובדים להסתובב באזורים מסווגים.

מנהל חברת הבנייה שזכתה במכרז של רפא"ל אמר בתגובה: "אני מעדיף עובדים זרים כי הם מוכנים לעבוד יותר שעות בפחות כסף". מרפא"ל נמסר כי "קיימים מקרים בהם המכרזים לבנייה מאפשרים העסקת זרים. הדבר נעשה בכפוף להנחיות ביטחון קשוחות וברורות, המוכתבות על ידי משרד הביטחון".

פורום הארגונים החברתיים ביקר בחריפות את העסקת הזרים על ידי חברה ממשלתית. "אני לא מבינה איך שר הביטחון מעז לצאת נגד פיטורי אנשי מילואים, כשברפא"ל מעסיקים עובדים זרים", אמרה תמי מולד חיו, פעילת הפורום.