logo

נתניהו על הפרשה הביטחונית החדשה: מדובר במסע ציד חסר תקדים נגדי

428

לטענת נתניהו, שתי החקירות היחידות שנפתחו כוונו ללשכתו ולא נגד "המדליפים הסיטונאיים שגרמו נזק אדיר לחטופים ולביטחון ישראל". הפרשה נוגעת לניסיונות לשנות תמלולים ופרוטוקלים של דיוני קבינט ומתנהלת במקביל לחקירה שעוסקת בהדלפות המסמכים הביטחוניים

טל שלו
ביני אשכנזי
טל שלו,ביני אשכנזיעודכן לאחרונה 05/11/2024 - 19:25
נאום ראש הממשלה בנימין נתניהו במליאת הכנסתצילום: ערוץ הכנסת

על רקע הודעת יחידת להב 433 היום (שלישי) כי מתנהלת חקירה פלילית הנוגעת לאירועי תחילת המלחמה שבמסגרתה נערכו מספר פעילות חקירתיות גלויות. לשכת ראש הממשלה יצאה בהודעה כי "מדובר במסע ציד חסר-תקדים נגד לשכת ראש הממשלה בעיצומה של מלחמה".

עוד נכתב מטעמם כי "אחרי שנה של שיטפון ההדלפות הפליליות מדיוני הקבינט ומדיוני השבויים והנעדרים - שסיפקו מודיעין רב ערך לאויבינו - שתי החקירות היחידות שנפתחו כוונו נגד לשכת ראש הממשלה ולא נגד המדליפים הסיטונאיים שאף אחד מהם לא נחקר, ושגרמו נזק אדיר לחטופים ולביטחון ישראל".

לבסוף ציינו מהלשכה כי "כמו בניסיונות האחרים לנפח האשמות נגד ראש הממשלה וסביבתו, גם בעניין זה ההר לא יוליד אפילו עכברון - אבל בהחלט יוביל לשאלות קשות על אכיפה בררנית חסרת-תקדים ובסיס".

בנימין נתניהו בנאום, טקס סיום קורס קצינים בהשתתפות ראש הממשלה ושר הביטחון, בבהד 1, 31 באוקטובר 2024
"מדובר במסע ציד חסר-תקדים נגד לשכת ראש הממשלה בעיצומה של מלחמה". ראש הממשלה, בנימין נתניהו. צילום: צילום מסך, דובר צה"ל

כפי שפורסם על ידי נדב אייל בידיעות אחרונות, הפרשה נוגעת לניסיונות לשנות תמלולים ופרוטוקלים של דיוני קבינט. במשרד ראש הממשלה חקירה זו מתנהלת במקביל לחקירה שעוסקת בהדלפות המסמכים הביטחוניים על ידי אלי פלדשטיין, דובר בלשכת ראש הממשלה. מעצרו של פלדשטיין הוארך עד יום ראשון.

אתמול נעצר חשוד חמישי בפרשה ששירת ביחידה שהיו לה קשרים עם השב"כ בתפקיד הנוגע לשמירה על ביטחון מידע. החשוד המרכזי, אלי פלדשטיין, גדל במשפחה מוכרת בבני ברק, והשתייך לחוג של "החרדים המודרנים" העובדים. עם גיוסו לצה"ל התקדם לתפקידים בכירים, כשעם שחרורו החל את דרכו בעולם הפוליטי.

עוד באותו נושא: