logo

שר הפנים אישר את בקשת התושבות של גר הצדק שנורה על ידי צה"ל

16

דוד בן אברהם, גר שתכנן להתגייר הגיע בשבוע שעבר לצומת אלעזר בגוש עציון ונורה על ידי הלוחמים שהיו שחשדו בו כמחבל. שר הפנים, משה ארבל: "אישור בקשתו לתושבות ישראלית עושה צדק גם אם באיחור ובנסיבות טראגיות"

שלומי הלר
שלומי הלרעודכן לאחרונה 29/03/2024 - 12:55
זירת הירי בצומת אלעזר בגוש עציון, 21 במרץ 2024צילום: לפי סעיף 27 א'

שר הפנים, משה ארבל, אישר היום (שישי) את בקשתו של גר הצדק מחברון דוד בן אברהם שנורה על ידי חייל צה"ל בשגגה בשבוע שעבר לאחר שנחשד כמחבל, וקבע שבקשתו לתושבות ישראלית שהוגשה למשרד הפנים מאושרת ממועד הגיור שלו בבית הדין.

שר הפנים ארבל: "עלינו להפיק לקחים מהתקרית המצערת שעלתה בחייו של דוד בן אברהם ולפעול ככל יכולתנו לקיים את צוואתו ורצונו של המנוח להיות חלק מעם ישראל. אישור בקשתו לתושבות ישראלית עושה צדק גם אם באיחור ובנסיבות טראגיות. על הצדק להיעשות".

דוד בן אברהם ההרוג בצומת אלעזר שבגוש עציון
דוד בן אברהם ההרוג בצומת אלעזר שבגוש עציון צילום: אתר רשמי, חיים פרג

דוד בן אברהם נורה בשבוע שעבר על ידי צה"ל בצומת אלעזר בגוש עציון לאחר שנחשד כמחבל. "הבוקר הוא היה בדרכו לירושלים ובתחנת האוטובוס בצומת אלעזר חיילים חשדו בו, ירו בו ופצעו אותו", אמר דובר היישוב היהודי בחברון, נעם ארנון. "בחיפוש בתיקו נמצאה סכין קטנה אותה נשא תמיד לצורך הגנה עצמית, אך לא השתמש בה. לאחר זמן קצר, הוא מת מפצעיו", הוסיף.

עוד באותו נושא: