logo

הפיליפינים: 8 הרוגים בהתקפת טרור על אוטובוס

5

לוחמים של חזית השחרור האיסלאמית שדדו את נוסעי האוטובוס ולאחר מכן ירו בהם למוות; אחד הנוסעים הצליח להימלט; שעות לאחר מכן התפוצצה מכונית תופת סמוך לכנסיה; 5 נפצעו קשה

רויטרס18/03/2003 - 09:24
OG חדשות
OG חדשות צילום: מערכת וואלה, וואלה

שמונה אזרחים פיליפינים נהרגו הבוקר בהתקפת מורדים מוסלמים על אוטובוס בדרום המדינה. מקורות בצבא הפיליפינים מסרו, כי שעות ספורות לאחר מכן אירע פיצוץ בכנסיה סמוך למקום.

דובר הצבא, רב סרן חוליו אנדו, אמר לכתבים כי לוחמים של חזית השחרור האיסלאמית השתלטו על האוטובוס והורו לנוסעיו לרדת ממנו. הם שדדו מהם את כל כספם, ולאחר מכן ירו בהם למוות. אנדו סיפר כי אחד הנוסעים הצליח לברוח מהאוטובוס.

מקורות ביטחוניים מסרו לכתבים במקום, כי שעות ספורות לאחר האירוע התפוצצה מכונית תופת סמוך לכנסיה בעיק קוטאבאטו, שבדרום המדינה. מן הפיצוץ נפצעו קשה חמישה בני אדם. מהצבא נמסר כי אף ארגון לא קיבל אחריות על הפיצוץ.

חזית השחרור האיסלאמית היא אחד מארבעה ארגוני הטרור הפועלים במדינה, במיוחד בחלקה הדרומי המאוכלס בעיקר בנוצרים.