מנהל המרכז לאפיגנטיקה בבית החולים איכילוב בתל אביב, פרופסור נפתלי שטרן, אמר הבוקר (ראשון) כי רופאים צריכים לשבות כדי למחות נגד המהפכה המשפטית. לדבריו, צמצום עילת הסבירות עלול להוביל את רמת הרפואה בישראל לכזו כמו בעולם שלישי. "השבתה לכמה ימים של מערכת או לתקופה מסוימת טובה פי אלף מעידנים של רפואה ירודה וחשוכה", טען.
"בקרב הרופאים ישנה חרדה גדולה מאוד ממה שהמהפכה המשטרית עלולה לעולל לרפואה בישראל. הרפואה הישראלית על הקצה, רפואה בהנשמה. מצד אחד, יש לה הישגים, מצד שני, התקצוב שלה נמוך. יחסית למדינות אחרות, אנחנו מדינה עשירה עם רפואה ענייה מבחינת הקצאת משאבים ציבורית", הסביר שטרן בריאיון בתוכנית "שבע תשע" עם ענת דוידוב וטל שלו ב-103FM. "החופש מעילת הסבירות יתן למשטר למנות אנשים משלו, מספיק בית חולים גדול אחד שהמנהל שלו לא מוכשר כמו האנשים האלה שמנהלים את הדברים היום".
עוד הוסיף שטרן כי "רפואה כרגע זה לא מדע של 100% ויש שיקולים ויש מקצועות כמו גינקולוגיה למשל, ששם תמיד יכול ללכת משהו רע, והנושא של הסבירות הוא בוודאי בחזקת חומה חשובה, כשבית המשפט יכול לשקול, ויש דברים שנוגעים לכל אחד, סל הבריאות למשל. הוא התעצב במשך השנים גם כיוזמה ציבורית, חקיקתית, וגם במקצוע המתמיד של בתי המשפט שהתערבו פה ושם, ובכך הראו את הדרך, והרבה אנשים חיים בזכות החלטות משפטיות כאלה ואחרות".
על הטענות כי השבתה עלולה לפגוע בבריאות הציבור, השיב מנהל המחלקה באיכילוב: "גם ביום הכיפורים וגם בשעות של ההשבתות הכי חמורות תמיד יש רופאים במערכת שעומדים בשער של חדר המיון, כדי לטפל במקרים הדחופים. אז אל תקחו אותנו לשם משום שזו הסטה של הנושא. אני חושב שאנחנו נצטרך להתארגן כדי להשבית את המערכת עד שהדבר הזה ייעצר. אני לא אשמע מאף אחד הטפות על הזנחת חולים ודברים כאלה. אנחנו משרתים בעניין הזה ללא גבול".
בשבוע שעבר איימה ההסתדרות הרפואית (הר"י) "לנקוט בצעדים ארגוניים משמעותיים" בעקבות קידום צמצום עילת הסבירות כחלק מהמהפכה המשפטית שמקדמת הממשלה. זאת, לאחר שמזכירות הארגון הסמיכה את היו"ר, פרופ' ציון חגי, "לנקוט בכל האמצעים" כדי לעצור את החוק, בין היתר על ידי שביתה.
"לאחר שבחנו את השלכות חוק ביטול עילת הסבירות במתכונתה הנוכחית על מערכת הבריאות, הוחלט להתנגד לחוק, שכן הוא יפגע אנושות במערכת", הודיע פרופ' חגי והוסיף. "ההסתדרות הרפואית קוראת לממשלה להתעשת ולהימנע מהחרפת השסע והידרדרות למלחמת אחים".