logo

טייסת הכיבוי האווירית מוכנה לקיץ: "משבר האקלים מאיים על מדינות העולם"

הטייסת, שהשלימה בימים האחרונים את התרגיל המסכם לקראת הקיץ יחד עם משטרת ישראל, השתתפה בשנה שעברה בכיבוי 108 שריפות ברחבי הארץ. בכבאות והצלה מדגישים ומזהירים כי הסכנה לשריפות הגדולות ביותר היא דווקא בעונות המעבר

שלומי הלר
שלומי הלרעודכן לאחרונה 24/04/2023 - 14:53
בווידאו: טייסת הכיבוי האווירית מוכנה לקיץ: "משבר האקלים מאיים על מדינות העולם"צילום: כבאות והצלה

טייסת הכיבוי האווירית אלעד השלימה בימים האחרונים את ההיערכות לקיץ. הטייסת משתתפת במניעת התפשטות ובכיבוי שריפות בשטחים פתוחים מהאוויר.

בתרגיל מסכם שנערך באזור ירושלים ובגליל העליון תרגלו 12 ממטוסי הטייסת יחד עם מסוקי משטרת ישראל מענה לתרחישים של שריפות ביערות ובשטחים פתוחים, איתם עשויים להתמודד הטייסים בעונת השריפות הקרובה. עוד השתתפו בתרגיל כוחות ממשטרת ישראל, קק"ל ורט"ג וכן רחפנים תרמיים, מנחתי לוויין והמנחתים בקדמה ובמגידו.

בעונה הקודמת השתתפה הטייסת ב-108 אירועים ברחבי הארץ. "לטייסת הכיבוי תפקיד מרכזי בהגנה על חיי אדם, רכוש וערכי טבע והיא זרוע מבצעית לבלימת התפשטות שריפות שנזקן מגיע לכדי כשלושה מיליארדי שקלים בשנה", אמר נציב כבאות והצלה רב טפסר אייל כספי. "משבר האקלים הוא עובדה מוגמרת המאיימת על מנהיגים ומדינות ברחבי העולם, ומערערת את תחושת הביטחון של אזרחים בשגרה ובחירום. אנו מחויבים להתאים עצמנו למציאות המשתנה, לפעול ולהגיב לכל איום במהירות ובעוצמה הן מהקרקע והן מהאוויר", הוסיף.

שריפה בחוף חוקוק בכנרת 27 בספט 2022
כיבוי שריפה בכנרת, 2022 צילום: אתר רשמי, גיא קבלו

בכבאות והצלה מדגישים כי דווקא בעונות המעבר, המאופיינות במזג אוויר הפכפך, גלי חום ורוחות מזרחיות ערות, יש סכנה מוחשית להתפשטות שריפות ענק. בנוסף מדגישים כי משבר האקלים העולמי הוא אתגר ממשי לכוחות הכיבוי והוגדר לאחרונה על ידי המועצה לביטחון לאומי כ"איום על הביטחון הלאומי של ישראל".

עוד באותו נושא: