logo

רב בכיר קורא שלא לאכול אוזני המן: "יקר ולא בריא"

268

הרב שלמה אבינר, מהרבנים הבולטים בציונות הדתית, פרסם קריאה שלא לאכול ממאכל החג המסורתי, בין היתר בשל יוקר המחיה. "אין שום מקור קדום על מנהג זה", כתב הרב. "יש בהם הרבה סוכר, שומן וקלוריות והמחירים מאמירים"

יקי אדמקר
יקי אדמקרעודכן לאחרונה 21/02/2022 - 13:16
אוזן המן פטל של ארקפה
אוזן המן פטל של ארקפה צילום: יח"צ - חד פעמי, אלון מסיקה

ערב חג פורים, הרב שלמה אבינר, מהרבנים הבולטים בציונות הדתית, פרסם היום (שני) קריאה לא לאכול אוזני המן, אחד המאכלים הכי מזוהים עם התקופה הנוכחית. את הקריאה פרסם הרב בציוץ בטוויטר, ובין היתר ציין את יוקר המחיה כסיבה מרכזית לכך.

"אנא אל תאכל אוזני המן", פתח הרב את הקריאה, וטען כי "אין שום מקור קדום על מנהג זה", ולכן "אין לזה כוח של מנהג". הרב הוסיף גם כי אוזני המן הן מאכל לא בריא. "יש הרבה סוכר, שומן, קלוריות", אך הוסיף למי שבכל זאת רוצה כי "אפשר אחת".

הרב שלמה אבינר, רבה של שכונה א' בהתנחלות בית אל, וראש ישיבת עטרת ירושלים בירושלים
"אין שום מקור קדום על מנהג זה". הרב שלמה אבינר צילום: עומר מירון

אבינר הזכיר אף את "המחירים המאמירים" כסיבה לא לאכול את המאכל הפופולרי. "פעם המחיר של 1 ק"ג אוזני המן, נע בין 30 ל-50 שקלים. עתה הוא אמור להגיע עד 140 שקל. לכן אל תקנה אלא במחיר זול, או אל תקנה בכלל".

ברשתות החברתיות התפתח בימים האחרונים דיון נרחב סביב המחירים המופקעים של אוזני המן, וחלק מהגולשים טענו כי השנה יוותרו על קנייתם.

עוד באותו נושא: