logo

וול סטריט: ירידות במדדים לאחר נאום גרינספאן

טאואר איבדה 9% במחזור גבוה למרות דברי הרגעה של המנכ"ל; יואב ניסן-כהן: "הירידות במניה בלתי הגיוניות"; ביוטכנולוגיה כללית הוסיפה כ-8% במחזור גבוה וג'קדה זינקה ב-10%

שירלי יום-טוב11/02/2003 - 23:05
OG חדשות
OG חדשות צילום: מערכת וואלה, וואלה

יום בודד של עליות בוול סטריט הספיק למשקיעים, והמדדים המובילים שבו היום למגמה השלילית המאפיינת אותם מתחילת 2003. נאומים של מזכיר המדינה בארה"ב קולין פאואל ונגיד הבנק המרכזי אלן גרינספאן התוו את מגמת המסחר, שהחלה בעליות אך שינתה כיוון במחצית היום. מדד דאו ג'ונס איבד 1% לרמה של 7,843 נקודות ונאסד"ק ירד ב-0.1% ל-1,295 נקודות במחזורים לאים.

הפסימיות בשוק באה לידי ביטוי גם בירידות במניות הישראליות. אמדוקס הודיעה היום על הטמעתה של מערכת ניהול קשרי לקוחות בחברת אונו (ONO) הספרדית. על רקע זה טיפסה המניה ב-2% לרמה של 12.3 דולר. קומברס איבדה 2% ל-9.2 דולרים על אף סקירה חיובית של בית ההשקעות ליהמן ברדרס. האנליסט טים לוק הותיר את המלצת "תשואת שוק" למניה והוסיף כי החולשה במניה באחרונה מהווה הזדמנות קנייה בטווח הקצר.

ג'קדה ריכזה אתמול עניין ער על רקע חזרתה המפתיעה לרווח לאחר כשנתיים. התוצאות הנאות הביאו לעלייה חדה של 10% במניה לרמה של 1.4 דולרים במחזור גבוה מהותית מהממוצע בה. החברה צופה הכנסות של 5-5.1 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2003 והפסד של 4 סנט למניה.

מניית טאואר איבדה 9% במחזור הגבוה פי 9 מהממוצע בה, לרמה של 2.4 דולרים המהווה שפל של שנה. המניה השלימה בכך נפילה של 55% מתחילת דצמבר 2002. מנכ"ל החברה, יואב ניסן-כהן, אמר כי "הירידות במניה הן בלתי הגיוניות ולא עומדת מאחוריהן סיבה ממשית". הנפילות במניה מיוחסות לחששות באשר לייצור במפעל פאב2, שעדיין לא החל בניגוד לתכנונים המוקדמים.

מניה נוספת שהראתה סימני חולשה באחרונה היא ביוטכנולוגיה כללית, שאיבדה 40% מתחילת דצמבר. היום הוסיפה המניה 7% במחזור כפול מהממוצע בה לרמה של 3 דולרים לאחר שהאנליסט פול וודהאוס מבנק ההשקעות מריל לינץ' הותיר את המלצת ה"קנייה" בעבורה.

מניית אופטיבייס ירדה ב-2% לרמה של 1.8 דולרים על רקע דו"חותיה המאכזבים. מניית די.אס.פי.ג'י איבדה 6% במחזור ער וירדה לרמה של 14.9 דולר. מניית גילת החבוטה הוסיפה אתמול 10% ל-40 סנט לאור בקשתה מבית המשפט המחוזי בתל אביב לאשר את הסדר הנושים עם בעלי האג"ח שלה.

מניית אקוויטי1 הודיעה היום לאחר סיום המסחר על גיוס של 340 מיליון דולר מ-15 בנקים במטרה לממן את עסקת הרכישה של חברת IRT. המניה הוסיפה 1% במחזור כפול מהממוצע בה. באחרונה החל בית ההשקעות האמריקאי בר סטרנס לסקר את המניה בהמלצת "תשואת שוק".