logo

המלצה: האשה לא תצביע כדי לשמור על שלום בית

108

גבר חיפאי הגיע עם אשתו לרבנות לאחר שהודיעה שתצביע למפלגת העבודה; אמר: נלחמתי למען המדינה ואני לא מוכן שאשתי תצביע בניגוד לדעתי; האשה התקפלה: לא אצביע. אני מעדיפה שלום בית

מערכת וואלה21/01/2003 - 07:04
בחירות 2001 לראשות הממשלה
בחירות 2001 לראשות הממשלהצילום: בוצ'צ'ו

תושבת חיפה לא תצביע בבחירות הקרובות לכנסת ה-16. הסיבה: שלום בית. בני הזוג אסתר וירון שמאי חלוקים קשות בסוגיות פוליטיות: הבעל, מצביע ליכוד, התנגד נחרצות שאשתו תשלשל בקלפי פתק של מפלגת העבודה ואיים לעזוב את הבית ולסיים את הנישואים אם תעשה כן.

בשבוע שעבר התייצבו השניים בפני שופטי בית הדין הרבני בחיפה. ב"מעריב" פורסם כי הבעל אמר בדיון: "נלחמתי בעבר למען המדינה ואני לא מוכן לקבל את העובדה שאשתי תצביע בניגוד לדעתי". הדיינים המליצו לאישה לוותר על ההצבעה וכתבו: "אנחנו בטוחים שכל ראש מפלגה יוותר על קול אחד למען שלום בית".

מלבד המלצתו, שלח בית הדין את השניים ליועצת נישואים כדי לשקם את נישואיהם הרעועים. לשרון אין סיבה לדאגה - אסתר שמאי כבר הודיעה: "לא אלך להצביע. אני מעדיפה שלום בית".