logo

אלג’יריה: 56 הרוגים ב-3 התקפות טרור

12

43 חיילים נהרגו ו-19 נפצעו קשה כ-450 ק"מ מאלג'יר; באירוע נוסף באזור נפצעו 6 חיילים קשה; ליד הבירה נהרגו 13 בני אדם; הערכה: התוקפים בשלושת המקרים - ארגוני טרור איסלאמיים

מערכת וואלה05/01/2003 - 17:12
OG חדשות
OG חדשות צילום: מערכת וואלה, וואלה

לפחות 56 בני אדם נהרגו אתמול באלג'יריה בשלוש התקפות, שבוצעו ככל הנראה על ידי ארגוני גרילה איסלאמיים. מדיווחי התקשורת המקומית עולה כי בהתקפה הראשונה נהרגו 43 חיילים ואנשי מיליציות מקומיים, ו-19 נפצעו באורח קשה.

ההתקפה בוצעה בתניית אל עבד, עיר הנמצאת כ-450 ק"מ דרומית לבירה אלג'יר, והיא הוגדרה כפעולה הקשה ביותר נגד כוחות צבא בתקופה האחרונה. מהמידע המצוי בידי התקשורת המקומית, עולה כי אנשי גרילה תקפו בפצצות בנזין שיירה צבאית, בעת שעשתה את דרכה באזור כפרי.

בבי.בי סי דווח כי בהתקפה השניה, שאירעה באותו אזור, נפצעו שישה חיילים באורח קשה. הדיווח על ההתקפה השלישית נמסר לסוכנות הידיעות הצרפתית איי.אף.פי על ידי מקורות ביטחוניים אלג'יריים. לדברי המקורות, 13 בני אדם נהרגו הלילה ליד העיר בלידה, המרוחקת כ-50 ק"מ מהבירה. לא נמסר אם מדובר בחיילים או אזרחים.

מלחמת האזרחים באלג'יריה גבתה בעשור האחרון 120 אלף קורבנות.