
שגריר בריטניה בישראל אמר כי טרור נגד חיילים הוא מוצדק כשהוא משווה בין המאבק הפלסטיני לזה שנוהל נגד חיילי המנדט לפני קום המדינה. השגריר שרארד קופר-קולס אמר בכנס בברלין כי הריגת אזרחים, במיוחד ילדים, לא תהיה מקובלת לעולם.
ב"גרדיאן" דווח שהשגריר אמר כי "טרור מוגדר תמיד כהתקפות על יחידות צבאיות כולנו יכולים לחשוב על מקרים בהיסטוריה שזה לא היה ממש כך". הוא הזכיר את פעולות המחתרות בכלל והלח"י בפרט שהוגדרו כטרור נגד הממשל הבריטי בישראל. קופר-קולס ציין כי מבצעים כמו הפיגוע במלון המלך דוד בירושלים נחשבים בעיני רוב הישראלים כפעולות גבורה ואנשי המחתרות נחשבים גיבורים לאומיים.
השגריר הבריטי אמר כי כישלון התהליך המדיני מחזק את הטרוריסטים. הוא ציין כי גם הבריטים עשו טעויות בנוגע לישראל לפני הקמתה. "הפילדמרשל מונגומרי התעקש על פתרון צבאי", הזכיר.