logo

האנשים המאושרים בעולם - תושבי גואטמלה

22

כך עולה מסקר שבחן את רמת האושר ב-44 מדינות בעולם; המרחק בין האושר לעושר גדול מתמיד; 7 מכל 10 תושבים במדינה חיים בעוני; ומי הכי מבואס בעולם? הבולגרים, הטנזנים והארגנטינאים

מערכת וואלה06/12/2002 - 09:50
OG חדשות
OG חדשות צילום: מערכת וואלה, וואלה

תושבי גואטמלה הם האנשים המאושרים ביותר עלי אדמות - כך עולה ממחקר שבדק את רמת האושר של אזרחי מדינות שונות על פני הגלובוס.

מהמחקר, שנערך על ידי מרכז המחקרים "פיו", עולה נתון המאושש את הקלישאה העתיקה לפיה מדד האושר אינו קשור לרמת העושר: שבעה מכל עשרה תושבים בגואטמלה חיים מתחת לקו העוני. בסך הכל הביעו 71 אחוז מאזרחי המדינה שביעות רצון כללית מחייהם.

באתר "אננובה" דווח כי במחקר נבדקו 44 מדינות, בהן ארה"ב, גרמניה וקנדה. בפרס המבואסים הגלובליים זכו תושבי טנזניה ובולגריה, שרף חוסר האושר של תושביהן היה הגבוה בעולם. ארגנטינה הוכתרה כמדינה האומללה ביותר באמריקה הלטינית. זאת, לאחר ש-98 אחוז מתושביה הגדירו את המציאות בה הם מעבירים את חייהם כ"רעה מאד".