logo

בלייר קורא להגברת כוחו של האיחוד האירופי

1

בנאום שנשא היום הציע למנות נשיא לאיחוד; מעוניין ביצירת "אירופה חדשה"; דוחה טענות כי הוא מעוניין בפדרליזציה של אירופה; השמרנים בבריטניה תוקפים את היוזמה

מערכת וואלה28/11/2002 - 21:58
OG חדשות
OG חדשות צילום: מערכת וואלה, וואלה

ראש ממשלת בריטניה, טוני בלייר, הציג היום טיוטת הצעה לרפורמה באיחוד האירופי, שמטרתה הגברת כוחו של האיחוד. בנאום שנשא בעיר קארדיף קרא בלייר גם למינוי נשיא לאיחוד.

בלייר אמר כי הרחבת האיחוד תיצור "אירופה חדשה", ועכשיו זה הזמן לערוך את הרפורמות, דיווח הבי.בי.סי. השמרנים תוקפים את בלייר על רקע קריאה זו, זאת בשל התנגדותם להגברת כוחו של האיחוד.

"אני רוצה לראות אירופה אפקטיבית ודמוקרטית. אני מעוניין בחיזוק האיחוד בכל רמה", אמר בלייר וקרא גם לכינון חוקה אירופית. לדבריו, להנהגה האירופית יש מעמד חלש בעולם. "קצב הרפורמות איטי מדי ואכיפת החוקים אינה עקבית". עם זאת, דחה בלייר את הטענה, כי הוא מנסה ליצור פדרליזציה של אירופה. "אני רואה בעיני רוחי נשיאות משותפת לאיחוד ולמדינות, לא עליונות של האיחוד".