logo

מקרה חמישי של תג מחיר תוך שבוע: עשרות עצי זית נכרתו ליד שכם

84

חקלאים פלסטינים מהכפר בורין גילו את עצי הזית בני עשרות השנים שנכרתו ומצאו על חומת אבנים סמוכה את הכתובת: "והורשתם". בתקרית נוספת רוססו כתובות נאצה על כלי רכב בכפר בורקה שליד רמאללה. באף תקרית לא נעצרו כל חשודים

מטע זית בכפר בורין שבאזור שכם שבו נכרתו כמאה עצים, 20 באפריל 2018
מטע זית בכפר בורין שבאזור שכם שבו נכרתו כמאה עצים, 20 באפריל 2018צילום: מערכת וואלה, יש דין

חקלאים פלסטינים מהכפר בורין שליד שכם גילו הבוקר (שישי) כי קרוב למאה עצי זית באדמותיהם נכרתו. העצים, בני עשרות שנים, השתייכו לחלקה הנמצאת סמוך לכביש ליצהר ושהגישה אליה אסורה לפלסטינים על ידי הצבא ומתבצעת בתיאום מראש בלבד.

על חומת אבנים במקום רוססה הכתובת: "והורשתם". מדובר בפשע השנאה החמישי בשבוע האחרון, ועד כה לא נעצרו חשודים במעשים. במקרה נוסף שאירע היום, כתובות נאצה רוססו על כלי רכב בכפר בורקה שבאזור רמאללה. בין היתר נכתב על אחד מהם: "כאן גרים תומכי טרור, לגרש ולהרוג".

שלשום, אלמונים ריססו כתובות נאצה וכרתו עצים בכפר עוריף שמדרום לשכם. בכתובות הנאצה נכתב "מוות לערבים" ו"הזר הקרב יומת". על פי הפלסטינים, נכרתו כ-20 עצים גדולים ונעקרו עוד כמה שתילים. משטרת מחוז ש"י פתחה בחקירה. התקרית אירעה יום לאחר מקרה נוסף שבו אלמונים ריססו כתובות נאצה וניקבו צמיגים בכפרים הפלסטיניים א-סווייה ולובן א-שרקייה ליד ההתנחלות עלי שבאזור.

לפי ארגון "יש דין", באותה תקרית רוססו בין היתר כתובות הקשורות למחתרת נחליאל, שחבריה חשודים בביצוע פיגועים נגד פלסטינים בגדה. בכפרים רוססו כתובות שבהן נכתב "לגרש או להרוג", ו"די לצווים המנהליים". כוחות משטרה בסיוע צה"ל הגיעו למקום והחלו באיסוף ממצאים מהשטח ונפתחה חקירה.

כתובות שרוססו בכפר בורין שבאזור שכם בסמוך למטע זית שבו נכרתו כמאה עצים, 20 באפריל 2018
כתובת שרוססה על חומה באזור המטע בבורין צילום: מערכת וואלה, יש דין
עוד באותו נושא: