logo

נתניהו במימונה: מתחזים לפעילי זכויות אדם רוצים לרמוס אותנו

1052

חג הפסח הגיע לסופו, ורבים יצאו לחגוג בשמחה, מוסיקה ובעיקר במאכלי בצק מתוקים. גם הפוליטיקאים הגיעו לחגיגת המופלטות: נתניהו הגיע עם רעייתו לגן יבנה, והנשיא ריבלין בבית משפחת סבח באשקלון

יניר יגנה
אור רביד
טל שלו
יניר יגנה,אור רביד,טל שלו08/04/2018 - 00:03
מימונה ליברמן דצילום: מערכת וואלה

עם תום החג השני של פסח, ציינו אתמול (שבת) רבים את המימונה ברחבי הארץ עם שלל מאכלים מתוקים כמיטב המסורת. כמו בכל שנה, פוליטיקאים השתתפו בסעודות והתארחו בבתיהם של תושבים. ראש הממשלה בנימין נתניהו ורעייתו שרה התארחו בחגיגות המימונה בגן יבנה. הנשיא ראובן ריבלין השתתף בחגיגות בבית משפחת סבח באשקלון.

מפלגת הבית היהודי ציינה את החג בלוד בהשתתפות שר החינוך נפתלי בנט ויתר השרים והח"כים של מפלגת הבית היהודי.

נתניהו הודה למארחיו ואמר "אתם מבטאים תמיכה אדירה בי, בשרה, בתנועה שלנו ובמדינה שלנו" ראש הממשלה הוסיף כי "המדינה שלנו היא פלא. היום כולם רואים את זה. היא מדינה מחוזרת, מעצמות ויבשות - ולא רק בגלל המופלטות הנפלאות". נתניהו הוסיף: "אני מצדיע כאן לחיילי צה"ל ששומרים עלינו כל הזמן. הם שומרים עלינו גם מפני אלה שמתחזים כביכול לדבר בשם זכויות אדם, כשהם מחזיקים דגל נאצי".

מימונה בהשתתפות נתניהו ורעייתו, גן יבנה 7 באפריל 2018
נתניהו ורעייתו חוגגים במימונה צילום: ראובן קסטרו

"הם מדברים על זכויות אדם, אבל בעצם הם רוצים לרמוס את מדינת היהודים. אנחנו לא ניתן להם, אנחנו נעמוד איתן. נשמור על הארץ שלנו, נמשיך לבנות אותה יחד עם כל שבטי ישראל וכל אזרחי ישראל שמקובצים כאן סביב השולחן הזה וסביב שולחנות רבים", אמר נתניהו.

שר הביטחון אביגדור ליברמן ביקר בחגיגות באשדוד, והתייחס לירי בעיתונאי בעזה. "צלם, לא צלם, מי שמפעיל רחפנים מעל חיילי צה"ל צריך להבין שהוא מסכן את עצמו", אמר והוסיף כי "היה שם מצעד טרור שאותם פעילי זרוע צבאית של חמאס מחופשים לאזרחים ניסו לפגוע באזרחי ישראל ובריבונות, לא נסכים לזה. ראינו עשרות מקרים שחמאס משתמש באמבולנסים. מתחפשים לאנשי הסהר האדום, מתחפשים לעיתונאים - לא ניקח פה שום סיכונים".

"צה"ל הוא הצבא המוסרי ביותר בעולם", אמר השר. "חצי מיליון נרצחים בסוריה, אף אחד לא מתרגש. רק כשאנחנו פועלים בהגנה עצמית מול הטרור - כולם נזעקים".

שר האוצר משה כחלון התארח אצל משפחת פינטו בגדרה ואצל משפחת אטיאס באשקלון, והתייחס גם הוא למצב הביטחוני. "בזכות חיילי צה"ל ששומרים עלינו אנחנו יכולים לחגוג הערב. הם נמצאים לא רחוק מכאן בגבול עזה, ומתמודדים מול אויב ציני, רע ואכזר - לא מדובר באזרחים תמימים שמבקשים להעביר זקנה בכביש. בערב שמח כזה אי אפשר בלי להודות לחיילי צה"ל שעומדים לא רחוק מכאן בגבול עזה, שומרים עלינו ומאפשרים לנו לחגוג".

יו"ר מפלגת העבודה אבי גבאי יתחיל את החגיגות בבית אמו, שרה, בירושלים. לאחר מכן ישתתף במימונה של מירב ואילן בן סעדון במודיעין.

(עדכון ראשון 20:06)

שר הביטחון, אביגדור ליברמן , במהלך מימונה אצל משפחת אברהמי באשדוד
ליברמן בחגיגות המימונה באשדוד צילום: מערכת וואלה
שר האוצר משה כחלון בחגיגות המימונה אצל משפחת פינטו בגדרה
כחלון חוגג במימונה צילום: מערכת וואלה
נשיא המדינה, ראובן ריבלין, בחגיגות המימונה באשקלון 7 באפריל 2018
ריבלין בחגיגות המימונה צילום: מערכת וואלה, לירון מולדובן
נפתלי בנט בחגיגות המימונה בלוד 7 באפריל 2018
ח"כ מועלם רפאלי והשר בנט מכינים מופלטות, אמש צילום: מערכת וואלה, אור רביד
שרת המשפטים איילת שקד בחגיגות המימונה בלוד 7 באפריל 2018
השרה שקד במימונה בלוד, אמש צילום: מערכת וואלה
מימונה בהשתתפות נתניהו ורעייתו, גן יבנה 7 באפריל 2018
חברי הכנסת - חיים כץ, אמיר אוחנה ואיוב קרא
חגיגות המימונה עם בכירי הליכוד בגן יבנה, אמש צילום: ראובן קסטרו
שרת התרבות והספורט מירי רגב פותחת את חגיגות המימונה בביתו של ראש עיריית לוד יאיר רביבו עם המופלטה
השרה רגב במימונה אצל ראש עיריית לוד יאיר רביבו צילום: מערכת וואלה, אלי סבתי
מימונה בהשתתפות נתניהו ורעייתו, גן יבנה 7 באפריל 2018
חגיגות המימונה אליהן יגיע ראש הממשלה בגן יבנה צילום: ראובן קסטרו
מימונה בהשתתפות נתניהו ורעייתו, גן יבנה 7 באפריל 2018
חגיגות המימונה אליהן הגיע ראש הממשלה בגן יבנה צילום: ראובן קסטרו
שר המדע אופיר אקוניס עם ראש עיריית לוד במהלך חגיגות המימונה 7 באפריל 2018
אקוניס בחגיגות צילום: מערכת וואלה
שר התחבורה ישראל כץ  במהלך חגיגות המימונה 7 באפריל 2018
השר ישראל כץ חוגג מימונה צילום: מערכת וואלה
עוד באותו נושא: