logo

ספרד: צוללת תבדוק את מצב מכלית הנפט הטבועה

15

חשש כי נפט ממשיך לדלוף מהמכלית, שטבעה השבוע; כמה מומחים מקווים שהנפט קפא בטמפרטורות הנמוכות של קרקעית האוקינוס; הערכות: עד כה דלפו מהמכלית כ-20 אלף טון, שגרמו לנזק עצום

מערכת וואלה23/11/2002 - 14:10
OG חדשות
OG חדשות צילום: מערכת וואלה, וואלה

ממשלת ספרד הודיעה כי צוללת תישלח לקרקעית הים כדי לבדוק את מצבה של מכלית הנפט הטבועה "פרסטיג'". הצוללת תבחן האם הנפט ממשיך לדלוף מהמכלית שטבעה מול חופי ספרד ביום שלישי. בבי.בי.סי דווח שסגן ראש הממשלה, מריאנו רחוי, אמר שהצוללת תבדוק אם הנפט קפא והפך למוצק בטמפרטורות הנמוכות של קרקעית האוקינוס, כפי שכמה מומחים מקווים.

המכלית, שנשאה 77 אלף טון נפט, עלתה על שרטון מול חופי לה קורוניה במהלך סופה. ביום שלישי היא נבקעה לשניים ושקעה לאחר שספינת חילוץ ניסתה לגרור אותה. היא נמצאת בעומק של 3,500 מטרים מול חופיה הצפוניים של ספרד וההערכה היא כי עד כה דלפו ממנה עשרת אלפים עד 20 אלף טון נפט.

כבר כעת מוגדרת התאונה כאסון אקולוגי ענק. המכלית שקעה באזור שנחשב לעשיר בדגה, והדליפה כבר גרמה לזיהום של יותר מ-100 חופים, לאבטלה של אלפי דייגים ולנזק לא מוערך לסביבה. ממשלת ספרד פנתה לנציבות האירופית בבקשת סיוע, וכעשר ממדינות אירופה כבר הציעו את עזרתן באיסוף הנפט.