logo

מגעים לאיחוד בין עלה ירוק לירוקים

17

בינתיים, ללא תוצאות; בעלה ירוק טוענים ליחס מתנשא של אנשי הירוקים, אשר זכו לחצי מהקולות אותם השיגה המפלגה ללגאליזציה של שימוש בסמים הקלים

מערכת וואלה21/11/2002 - 16:30
קעקוע של עלה מריחואנה - יום המריחואנה הבינלאומי  תל אביב
קעקוע של עלה מריחואנה - יום המריחואנה הבינלאומי תל אביבצילום: יעל בדרשי

מפלגת עלה ירוק ניהלה מגעים עם מפלגת הירוקים על ריצה משותפת לכנסת, אולם השיחות הגיעו למבוי סתום. מקור בכיר בעלה ירוק אמר לוואלה! חדשות, כי התנועה הייתה מעונינת מאד לשתף פעולה עם הירוקים. "זה הדבר הטבעי ביותר בעולם", מסר הגורם הבכיר והוסיף, "עם זאת, הדרישות של הירוקים הן פשוט לא סבירות. הם מתעקשים שנוותר על השם שלנו, שנוותר על עניין הקנביס ושנוותר על המקום הראשון. כנראה שהם שכחו, או שהם מנסים לשכוח, מי קיבל 34 אלף קולות ומי קיבל פחות ממחצית המספר הזה".

הגורם הסביר כי "לא מדובר בהתעקשות על האגו שלנו, אלא על מה שבעליל מצליח יותר. אין שום הגיון בכך שהתנועה שהצליחה להביא לקלפי פי שניים וחצי בוחרים תצטרך לוותר על כל דרכה וזהותה לטובת מפלגה שעם משאבים גדולים בהרבה נכשלה כליל. אנחנו מכבדים את הירוקים על עשייתם למען הסביבה ומאד היינו רוצים לאחד אתם כוחות. ברגע שהם יואילו להתחבר למציאות, זה גם יקרה".

ממפלגת הירוקים טרם נמסרה תגובה.