
מאבטחי אל על הצליחו למנוע אמש השתלטות על מטוס החברה שהיה בדרכו לאיסטנבול. רשות שדות התעופה סגרה באופן זמני את נמל התעופה בן גוריון להמראות מטוסים, כדי לבדוק את מערך האבטחה, אך פתחה מאוחר יותר את השדה להמראות. טיסת אל-על מאיסטנבול לתל אביב, שהייתה אמורה להמריא בשעה 23:30 התעכבה. שאר הטיסות לישראל מתנהלות כרגיל.
טיסה 581 המריאה אתמול בערב מתל אביב עם 170 נוסעים ואנשי צוות. בקול ישראל דווח כי כרבע שעה לפני נחיתת המטוס באיסטנבול ניסה אחד הנוסעים, ערבי ישראלי חמוש באולר קטן, שישב בקדמת המטוס להיכנס לתא הטייס. התוקף ניסה גם לדקור דיילת, אך המאבטחים השתלטו עליו במהירות והדיילת לא נפגעה. במהלך האירוע לא נפגע איש והמטוס נחת בשלום באיסטנבול, סמוך לשעה 22:30.
רשויות שדה התעופה באיסטנבול הודיעו הלילה כי הן מחזיקות בטרוריסט אחד, שהיה על טיסת אל-על. ערוץ 1 מסר כי האיש יועבר, ככל הנראה, מאוחר יותר לידי אנשי הביטחון הישראלים.
"הנוסעים היו בהיסטריה"
מנחם בינט, נוסע שהיה על טיסת אל-על לאיסטנבול אמר לגלי צה"ל, כשעה לאחר הנחיתה, כשהוא עדיין נמצא בתוך המטוס: "ישבתי בקדמת המטוס וראיתי דיילת רצה בבהלה מקדמת המטוס לתא האוכל. פתאום כל האנשים מקדמת המטוס פונו לכיוון שלנו ושמענו שאנשים אמרו שהולכים שם מכות. מיד התברר שאחד מהאנשים בשורה 5-6 רץ אחוז אמוק לכיוון תא הטיס, תקף את הדיילת וניסה להיכנס לקוקפיט. המאבטח השכיב את האיש בפישוק רגליים עם הפנים על הרצפה. הנוסעים היו בהיסטריה, אבל הצוות הרגיע אותנו".
חברת אל-על פתחה קו חירום לפניות הציבור
מס' הטלפון: 011-222-1800