logo

דרום קוריאה: החלה פריסת המערכת האמריקנית ליירוט טילים

פחות מיממה לאחר התרגיל הצבאי שערכה קוריאה הצפונית, סוכנות הידיעות הדרום קוריאנית דיווחה כי החלה הצבת מערכת יירוט הטילים האמריקנית במדינה, שתיכנס לפעילות עד סוף 2017. לאור התגברות המתיחות, הסנאט יקיים היום תדרוך חריג בנושא

רויטרס26/04/2017 - 05:42
לראשונה: קוריאה הצפונית חשפה טילים בליסטיים המשוגרים מצוללותצילום: יוטיוב

ארצות הברית החלה להציב את מערכת ההגנה מפני טילים (THAAD) בקוריאה הדרומית – כך דיווחה הלילה (רביעי) סוכנות הידיעות "יונהאפ". זאת, ברקע התגברות המתיחות עם קוריאה הצפונית, המאיימת בהתעצמות גרעינית. המהלך נעשה חרף התנגדותה של סין, שטענה כי הצבת המערכת תערער את ביטחון האזור.

משרד ההגנה של קוריאה הדרומית אישר את הדיווח, ומסר כי המערכת תהפוך מבצעית עד סוף השנה הנוכחית. "אנו פועלים יחד עם ארצות הברית על מנת להבטיח את היכולות של המערכת בתגובה לאיום הגרעין של קוריאה הצפונית", נכתב בהצהרה רשמית.

לקריאה נוספת:
ברקע המתיחות: קוריאה הצפונית ערכה תרגיל צבאי ענק. תיעוד

דיון חריג: כל חברי הסנאט נקראו לתדרוך על קוריאה הצפונית

מערכת הגנה מפני טילים THAAD של ארצות הברית מגיעים לבסיס חיל האוויר אוסאן בפיונגטאק, קוריאה הדרומית, 7 במרץ 2017
טילי המערכת מגיעים לקוריאה הדרומית, מרץ האחרון צילום: רויטרס

אתמול נערך במדינה המבודדת תרגיל צבאי גדול לציון 85 שנים לכינון הצבא העם הקוריאני. לפי הדיווח ב"יונהאפ", מדובר בתרגיל בקנה מידה גדול שבו נעשה שימוש באש חיה באזור העיר וונסון שבחוף המערבי. מלשכת ראש המטות המשולבים של קוריאה הדרומית נמסר: "הצבא שלנו עוקב מקרוב אחר תנועות הצבא הצפון קוריאני בוונסאן ואנחנו ממשיכים לשמור על כוננות".

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הבהיר השבוע שמועצת הביטחון של האו"ם חייבת להתכונן להטיל סנקציות חדשות על קוריאה הצפונית. "הסטטוס קוו עם קוריאה הצפונית בלתי מתקבל על הדעת ומועצת הביטחון חייבת להתכונן להטיל עוד סנקציות נוקשות על תכניות הגרעין והטילים הבליסטיים", אמר. "כי מדובר באיום רציני עבור העולם, גם אם אנחנו רוצים לדבר על זה או לא. קוריאה הצפונית היא בעיה גדולה בעולם וזו בעיה שאנחנו חייבים לפתור".

מערכת Thaad האמריקנית להגנה נגד טילים
שיגור טיל THADD צילום: AP