logo

העולה מקנדה בראיון על מדים: "הרבה זמן חלמתי על השנייה הזאת"

יהושע סיד עלה לארץ לפני כארבעה חודשים כדי להתגייס, ומאז הוא לא מפסיק לחייך. כעת הוא הגשים את חלומו, והתגייס לחטיבת גבעתי. למרות המוטיבציה הגבוהה, על הסיירת הוא לא חולם: "אני כבר זקן"

הילה קובו
הילה קובו12/12/2016 - 09:29
ראיון עם יהושע סיד לפני הגיוס צילום: מאצ'י הוף, צילום סטילס: ראובן קסטרו, עריכת וידאו: ניר חן.

לפני כארבעה חודשים עלה יהושע סיד מקנדה לארץ, כדי להגשים חלום ולהתגייס לצה"ל. וואלה! NEWS ליווה את העולה עם הפאות הארוכות והחיוך הסוחף לאורך הדרך, וכעת, סוף סוף, התראיין סיד כשהוא במדי צה"ל - מגשים את חלומו הישן.

"כל כך הרבה זמן חלמתי על השנייה הזאת, ופתאום אני לובש מדים", אמר סיד בהתרגשות להילה קובו באולפן. הוא סיפר על החברים שליוו אותו ביום הגיוס. "היה מאוד מרגש להיות איתם ועם המשפחה המאמצת שלי מקיבוץ עלומים", אמר סיד. הוא ציין עוד שחברתו נתנה לו מתנה בסוף השבוע שלפני הגיוס: מכתבים מבני משפחתו ומחבריו הקרובים.

יהושע סיד בבקו"ם לקראת גיוס בגבעתי
"היה מאוד מרגש". סיד לובש מדים צילום: מאצ'י הוף

העולה החדש התגייס לחטיבת גבעתי, אך הוא עדיין לא יודע באיזה גדוד ישובץ. עם זאת, נראה שהוא מקבל בהשלמה את העובדה שככל הנראה לא יהיה בסיירת. "אני כבר זקן", אמר סיד בן ה-22, "שנתיים זה בסדר בשבילי. בסיירת צריך להיות יותר זמן". על השאלה איך מרגיש להיות הכי מבוגר משאר המתגייסים החדשים, השיב סיד כי למרות הפרשי הגיל, "יש כל כך הרבה דברים שנלמד ביחד. כולנו מתחילים את הצבא באותו זמן".

יהושע סיד בבקו"ם לקראת גיוס בגבעתי
לא דואג בגלל הפרשי הגיל. יהושע סיד צילום: מאצ'י הוף