
פעיל הימין הקיצוני, איתמר בן גביר, נעצר אתמול בחשד שאיים לרצוח את עורך דינו של מרוואן ברגותי, שמאי ליבוביץ'. בן גביר נעצר אמש על ידי משטרת מרחב דן לאחר שעל פי החשד שלח הודעת איום ברצח באמצעות אס.אמ.אס לטלפון הנייד של עורך הדין ליבוביץ'. בהודעה נכתב: "תרד מהתיק, אם לא, נחסל אותך כמו שחיסלו את רבין".
בן גביר הובא אתמול לבית משפט השלום בתל אביב לדיון בהארכת מעצרו. במשטרה מייחסים לבן גביר איומים ברצח ועבירות של שיבוש הליכי משפט.
בדיון טען בן גביר, כי אנשים רבים עושים שימוש בטלפון שלו: "הרבה פעמים בהפגנות מבקשים ממני את הטלפון", אמר, "פרט לכך, הטלפון שייך לאבי ורשום על שמו". בן גביר התייחס להודעת האס.אמ.אס והבהיר: "מעולם לא שלחתי הודעה ואני לא יודע לשלוח הודעה". מעצרו הוארך ב-48 שעות.
לפני עשרה ימים התקיים בבית המשפט המחוזי בתל אביב דיון סוער במיוחד בעניינו של ברגותי. זאת בעקבות דבריו של פרקליטו, עו"ד ליבוביץ', שהשווה בין ברגותי לבין משה רבנו. מאות האנשים, שפוקדים בכל דיון את בית המשפט - בהם אנשי ימין ומשפחות שכולות, נזעקו לנוכח ההשוואה, ובמקום פרצו תגרות אלימות. מרבית האיומים שהושמעו כוונו כלפי עו"ד ליבוביץ', עד שמאבטחי בית המשפט נאלצו להגן עליו בגופם.
הרב הראשי של צפת, שמואל אליהו, פירסם פסק הלכה חדש המטיל איסור על תפילה משותפת עם עורך הדין ליבוביץ'. בפסק ההלכה נכתב, בין היתר: "ליבוביץ' הפך את עצמו למנודה בכל מקום שבו הוא הולך. אסור להתפלל איתו, דעותיו הן רצחניות".
עו"ד ליבוביץ' סירב להגיב לידיעה.