logo

הודעת דואר מזוייפת נשלחה ללקוחות Yahoo

12

הודעת דואר מזוייפת שנשלחה כביכול מטעם Yahoo ביקשה את מספרי כרטיסי האשראי של הנמנעים. למרות אזהרה רשמית של האתר חלק מהמשתמשים הספיקו למסור את המספר

מערכת וואלה20/10/2002 - 11:12
OG חדשות
OG חדשות צילום: מערכת וואלה, וואלה

הודעת דואר מזוייפת הנשלחת כביכול מטעם האתר Yahoo הגיעה למשתמשים בשירותי האתר. האתר מפעיל מערכת חיוב הגובה תשלום מקרוב למליון משתמשים. בין השאר המשתמשים משלמים עבור שירותי דואר מתקדמים וכו'.

בהודעה שמקורה עדיין לא ידוע, התבקשו הגולשים לשלוח את מספרי כרטיסי האשראי שלהם לכתובת המצויינת בהודעה.

לאחר שנתגלה ההודעה, פרסמה Yahoo הודעה רשמית לכלל לקוחותיה לגבי ההודעה המזוייפת. למרות זאת, מספר משתמשים כבר מסרו את מספרי כרטיסי האשראי שלהם לכתובת הדואר שצויינה בהודעה.

ככלל, חברות המבצעות גבייה באמצעות הרשת לא נוהגות להשתמש בדואר אלקטרוני לצורך העברת מספרי כרטיסי אשראי. לכן יש לנקוט משנה זהירות כאשר רואים הודעת דואר כלשהיא המבקשת לשלוח את המידע הזה או מידע רגיש אחר.