logo

ירידה של 1.2% במכירות הקמעוניות בארה”ב בחודש ספטמבר

הנתון הפתיע נוכח הציפייה כי ספטמבר הנוכחי יהיה טוב יותר מספטמבר 2001, כאשר רבים מהקונים חששו ללכת למרכזי הקניות לאחר מתקפת הטרור

יהודה שויצר11/10/2002 - 15:09
עגלת קניות
עגלת קניותצילום: בוצ'צ'ו

ירידה של 1.2% במכירות הקמעוניות בארה"ב בספטמבר, כך עולה מנתוני משרד המסחר האמריקאי. מהנתונים עולה כי בספטמבר הסתכמו המכירות ב-302.5 מיליארד דולר. לירידה החדה הובילה חולשה במכירות הרכב ומוצרי האלקטרוניקה. בניכוי סעיפי הרכב עלו המכירות הקמעוניות ב-0.1%.

מכירות המכוניות, שרשמו עליות נאות בחודשים האחרונים, נפלו על אף שחברות הרכב הגדולות הודיעו על המשך מבצע ה-0% ריבית על אשראי לרכישת רכב חדש. מכירות כלי הרכב וחלקי החילוף צללו ב-4.8%.

נתון זה מצטרף לאכזבה מדיווחי הרשתות הקמעוניות האמריקאיות מאתמול. הרשתות ציינו כי החולשה הכלכלית, בשילוב עם פוטנציאל המלחמה הקיים, הם הגורמים לחולשה במכירות. ביצועי המכירות העלובים הפתיעו רבים בוול סטריט שציפו כי ספטמבר הנוכחי יהיה טוב יותר מספטמבר 2001, עת רבים מהקונים חששו ללכת למרכזי הקניות לאחר מתקפת הטרור.

החולשה במכירות הובילה קמעונאיות רבות לפרסם אזהרת רווח. רשת טרגט, טלבוטס, TJX ופדרטד דיפרטמנט סטורס הודיעו כי לא יעמדו ביעדי הרווח לרבעון. רשת הקמעונות קוהל'ס דיווחה על ירידה של 3.2% במכירות ספטמבר, לעומת תחזיות לעלייה של 3.2%. טרגט דיווחה על ירידה של 0.8%. גם רשת TJX רשמה ירידה של 1% במכירות, לעומת תחזית לצמיחה של 1.5%. רשת הענק סירס ריבוק, הובילה את מצעד המאכזבות עם ירידה של 5.9%.

וול מארט, רשת הקמעונאות הגדולה בארה"ב, רשמה מנגד עלייה של 3.3%. עם זאת, העלייה במכירות הרשת היתה נמוכה מהתחזיות ל-3.5%.