logo

"רצה ללמד את אביו לקח": נער מהדרום הצית את בית הוריו

7

לפי החשד, הנער הגיע לבית, בדק שהוריו אינם נמצאים ואז שפך חומרי בערה והצית את הדירה. גורמים המעורבים בפרשה טוענים כי לאורך זמן הנער ספג השפלות מאביו. עורך דינו: "זוהי קריאה לעזרה"

יניר יגנה
יניר יגנה05/11/2015 - 21:10
צוותי כיבוי פועלים לכיבוי שריפות במקלטים של בנייני מגורים בגבעתיים  21 באוגוסט 2015
צוותי כיבוי פועלים לכיבוי שריפות במקלטים של בנייני מגורים בגבעתיים 21 באוגוסט 2015צילום: אתר רשמי, מכבי אש מחוז דן

נער מהדרום הצית לפני כמה ימים את בית הוריו, בתגובה ליחס משפיל שקיבל מאביו, לטענתו, במשך תקופה ארוכה. לא היו נפגעים באירוע והנער נעצר על ידי המשטרה. אתמול (רביעי) הוארך מעצרו בארבעה ימים בבית משפט השלום בבאר שבע.

הנער התגורר עם סבתו בעיר שבה גרים הוריו, ולפי החשד החליט "ללמד את אביו לקח" על היחס שלכאורה ספג ממנו. ככל הנראה, הוא הגיע לבית ובדק שהוריו אינם נמצאים. לאחר מכן, נחשד כי שפך חומרי בערה והצית את הדירה.

"הקטין נמצא במצוקה נפשית קשה"

גורמים המעורים בפרשה סיפרו כי הקטין סבל מהשפלות מאביו, ואף נתנו דוגמה למקרה שבו האב השפיל את הנער למרות שקיבל ציון גבוה מאד בלימודי הגמרא. לטענתם, לאחר המבחן שאל האב את הנער שאלות קשות במיוחד, וכשלא ידע את התשובה אמר לו כי אינו יודע ללמוד.

עו"ד אורי דייגי מהסנגוריה הציבורית, שמייצג את הנער, מסר בתגובה: "מדובר בקטין הנמצא במצוקה נפשית קשה, שהובילה לכאורה לביצוע מעשה קיצוני". עוד הוסיף כי "המעשה הוא מעין קריאה לעזרה, לא הייתה כוונה לפגוע בנפש".

עוד באותו נושא: